Oranje vanavond tegenover ‘speler van 100 miljoen’

Foto: Oranje vanavond tegenover ‘speler van 100 miljoen’

Het Nederlands elftal speelt dinsdagavond tegen Duitsland. Bij de Mannschaft speelt een nieuwe smaakmaker; Florian Wirtz, de ster van Bayer Leverkusen. Afgelopen weekend scoorde hij al tegen Engeland.

‘Florian Wirtz wordt een speler die 100 miljoen euro gaat opbrengen’

“Wat een goal. Dat is typisch Florian”, zegt Hendrie Krüzen, die als assistent van Peter Bosz bij Leverkusen werkte met Wirtz. “De aanname was perfect, direct naar voren gericht, en dan zo’n schot. Hoe hij speelt, is een lust voor het oog. Daar kan ik echt van genieten.”

Rob Maas, de andere assistent van Bosz destijds, vult in De Telegraaf aan: “Bij elke club is Peter op zoek naar bijzondere talenten. Leeftijd doet er dan niet toe. Bij Florian zag je direct dat hij heel speciaal was. Florian was net overgenomen van 1.FC Köln en speelde in de onder 17. Peter had gehoord dat er een bijzonder talent rondliep en nodigde hem uit om eens mee te trainen. Fysiek kon Florian direct heel goed mee, maar ook tactisch bleef hij prima overeind in een positiespel met mannen als Kai Havertz, Jonathan Tah en Julian Brandt. Dat was heel bijzonder, dat zie je eigenlijk nooit. Dat is puur talent.”

Krüzen: “Dit is een jongen die de hele voetbalwereld aan zijn voeten heeft. Het zou me niks verbazen als Xabi Alonso na dit seizoen naar Bayern München gaat en dat hij dan Wirtz meeneemt.” En Maas besluit: “Dit wordt een speler die 100 miljoen euro gaat opbrengen. Voor zo’n speler willen topclubs zeker zo’n bedrag betalen.”

Wirtz gaat minstens 100 miljoen opleveren

  • Eens
  • Oneens
187+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie