‘Oranje-international in topvorm niet eens mee naar het EK’

Foto: ‘Oranje-international in topvorm niet eens mee naar het EK’

Valentijn Driessen en Mike Verweij van De Telegraaf zijn er niet van overtuigd dat Jeremie Frimpong meegaat naar het EK. Bij Bayer Leverkusen speelt de Oranje-wingback de sterren van de hemel, maar bij het Nederlands elftal maakte hij tegen Schotland geen beste beurt.

Valentijn Driessen en Mike Verweij zien Jeremie Frimpong als twijfelgeval voor EK

Frimpong mocht vrijdag tegen de Schotten voor het eerst in de basis starten, maar kon weinig indruk maken. De journalist noemen de verdediger een twijfelgeval voor het EK in Duitsland, en noemen daarbij nog een andere naam. “Het licht bij Frimpong na diens zwakke optreden tegen Schotland ook weer op oranje staat. Door de naam van Sven Botman, in wie Ronald Koeman het tot dusver overigens nog niet heel erg zag zitten, ging door een kruisbandblessure al een streep. Micky van de Ven kende een uitstekende start bij Tottenham Hotspur, maar twee blessures belemmerden hem om Koeman al te overtuigen van zijn meerwaarde.”

Kans op favoriete positie

Driessen en Verweij vinden dat Frimpong een kans moet krijgen op zijn favoriete positie, waar hij ook in Leverkussen excelleert. “De verdediger van Bayer Leverkusen verdient eigenlijk een echte kans als wingback in een systeem met drie verdedigers.” In Duitsland is Frimpong een uitblinker van de koploper met liefst elf treffers en elf assists in 33 officiële wedstrijden dit seizoen.

In de onderstaande SN legt uit wordt duidelijk wanneer Koeman zijn definitieve EK-selectie bekend moet maken.

Frimpong mee naar het EK?

  • Ja, natuurlijk wel
  • Nee, hij kan me niet bekoren…
350+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie