Opstellingen Vitesse en Cambuur: bijzonder duel voor de Arnhemmers

Foto: Opstellingen Vitesse en Cambuur: bijzonder duel voor de Arnhemmers

Vitesse en SC Cambuur trappen het Eredivisie-programma van de zondag af met een wedstrijd in het GelreDome. Waar er voor de Friezen niets meer op het spel staat, kan Vitesse in eigen stadion orde op zaken stellen.

Gedegradeerde Cambuur

Voor Cambuur is het doek inmiddels gevallen. De club kwam in 31 wedstrijden tot 4 zeges, 4 gelijke spelen en maar liefst 23 nederlagen, waardoor het aankomend seizoen in de Keuken Kampioen Divisie actief zal zijn. Tegen Vitesse heeft het de mogelijkheid om zichzelf positief te laten zien, al geeft de geschiedenis weinig hoop.

Cambuur slaagde er namelijk nog nooit in om vanuit Arnhem met een overwinning naar huis te gaan. Maxim Gullit en Robin Maulun zullen tegen Vitesse ontbreken, terwijl het overige gedeelte van de selectie fit is. Het betekent dat onder meer Navarone Foor, Michael Breij en Mees Hoedemakers in het basisteam verschijnen.

Feest voor Vitesse

Voor Vitesse is het een bijzondere wedstrijd. De ploeg van Phillip Cocu kan namelijk bij een overwinning verder weg lopen op de concurrentie, waardoor het zo goed als zeker in de Eredivisie actief blijft. Bovendien viert de club zondag haar 131ste verjaardag, wat een extra reden geeft voor een feestje.

Eerst moet het echter winnen van Cambuur. Vitesse moet het nog altijd doen zonder de geblesseerde Davy Pröpper. Verder beschikt Cocu over een fitte spelersgroep. Kjell Scherpen staat onder meer opnieuw onder de lat, Nicolas Isimat-Mirin is een van de centrale verdedigers en Marco van Ginkel moet leiding geven op het middenveld.

Vitesse
Cambuur
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 14 mei 2023 12:15.

Welke club wint het duel?

  • Vitesse
  • Cambuur
  • Het eindigt gelijk
43+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie