Opstellingen Derby van het Noorden: Super Sunday begint!

Foto: Opstellingen Derby van het Noorden: Super Sunday begint!

FC Groningen en sc Heerenveen hebben zondagmiddag hun eigen klassieker te verspelen. De ploegen uit het noorden van het land beginnen aan de altijd beladen strijd tussen de twee Eredivisie-subtoppers. Ten minste, normaal gesproken dan. Des te meer reden voor FC Groningen om uit het dal te klimmen in de thuiswedstrijd tegen de regiorivaal.

De Derby van het Noorden begon met een nieuwtje van Voetbal International: volgens het weekblad staat FC Emmen-trainer Dick Lukkien volgend seizoen voor de groep in Groningen. Dennis van der Ree is nu nog de hoofdtrainer van de nummer zeventien van de Eredivisie.

Genoeg om te spelen dus, want Groningen wil vanzelfsprekend volgend seizoen in de Eredivisie uitkomen. Met drie punten achterstand op Excelsior, dat om half drie aftrapt tegen Cambuur Leeuwarden, is dat gat nog overbrugbaar. Om nacompetitie te ontlopen zal het een gat met vier punten goed moeten maken op FC Emmen, waar Lukkien nog tot het einde van het seizoen aan het roer staat.

Van der Ree heeft op dit moment vooral de wedstrijd tegen Heerenveen aan zijn hoofd. Op de clubwebsite gaat de interim-trainer in op de derby-laag van de wedstrijd. “Je merkt dat de spanning oploopt. De wedstrijd leeft niet alleen bij de supporters, ook bij spelers en staf is het besef er dat de belangen voor de derby groot zijn.”

Heerenveen hoopt te profiteren van het puntverlies van RKC Waalwijk. De verrassende nummer negen van dit moment verloor van NEC Nijmegen, waardoor de ploeg van Kees van Wonderen de negende plek over kunnen nemen van de Waalwijkers. Heerenveen verloor vorige week dan wel van Ajax (4-2), maar de trainer van Heerenveen zag genoeg aanknopingspunten voor de aankomende wedstrijd.

Van Wonderen: “Om een goed resultaat te halen moeten wij onze lijn door gaan trekken, zoals we die qua spel in hebben gezet. Dus goed zijn in balbezit, kansen creëren en uiteindelijk jezelf belonen. En uiteraard minder goals weggeven. Het gaat denk ik, als je de twee ploegen tegenover elkaar zet, een close call worden”, zei de trainer op de clubwebsite.

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

17:48
383+
‘Arsenal: 70 miljoen voor Oranje-speler’
17:29
60+
‘Hakim Ziyech-nieuws voor Ajax’
17:10
12249+
‘Erling Haaland maakt transfer van 175 miljoen’
17:00
177+
‘Gigabedrag voor Dávid Hancko’
16:46
8+
Ancelotti: ‘Ik ben nog geen verdrietige fans tegengekomen’
16:26
16+
‘Ian Maatsen-transfer van 40 miljoen’
16:16
118+
‘Ajax-schandaal met eigen spelers’
16:00
149+
Grote Ajax-namen keren terug: “Zet een ambulance klaar”
15:55
57+
‘Ryan Gravenberch-drama in Liverpool’
15:41
15+
‘Summerville is de beste vleugelaanvaller in de Championship’
15:35
253+
‘Arne Slot-shock bij grootmacht’
15:23
0+
AZ-keepster Femke Liefting met ambulance afgevoerd
14:48
198+
‘Nederlandse opvolger Ten Hag bij Manchester United’
14:34
47+
‘Ajax 1 altijd mijn droom, doe er alles aan om het werkelijkheid te maken’
14:21
36+
Kraaij hekelt ‘achterlijke, debiele actie’: “Hoe haal je dit in je hoofd?”
14:04
115+
Schöne: “Als ik een glaasje wijn wilde, dan dronk ik dat”
13:49
247+
Mikautadze doet bizarre Ajax-onthulling
13:33
474+
‘VI-duo Hélène Hendriks en Noa Vahle maakt transfer’
13:18
241+
‘Feyenoord krijgt vraagprijs Spurs voor Bryan Gil te horen’
13:00
119+
Keert Clarence Seedorf terug als hoofdtrainer?
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie