‘Opstelling PSV tegen Emmen: Van Nistelrooy puzzelt’

Foto: ‘Opstelling PSV tegen Emmen: Van Nistelrooy puzzelt’

PSV neemt het vanavond om 18:45 uur op tegen FC Emmen. Er móét gewonnen worden, willen de Eindhovenaren niet nog verder achterop raken in de titelrace met Feyenoord, FC Twente, AZ en Ajax.

Trainer Ruud van Nistelrooy moet echter behoorlijk puzzelen. Luuk de Jong is niet inzetbaar wegens een opgelopen hersenschudding in de 1-0 zege op Vitesse afgelopen weekend (waarin De Jong nog een penalty miste) en de vrijwel zeker aangetrokken Fabio Silva is nog niet inzetbaar. Dit omdat RSC Anderlecht en Wolverhampton Wanderers eerst hun afgebroken huurconstructie officieel moeten maken, alvorens de Wolves hem door kunnen stallen in Noord-Brabant.

Puzzelen in de voorhoede

Volgens het Algemeen Dagblad gaat Van Nistelrooy daarom waarschijnlijk spelen met Anwar El Ghazi, Guus Til en Johan Bakayoko in de voorhoede. In dat geval staat Xavi Simons op tien, al zou het ook kunnen dat hij op de flank wordt opgesteld en Til naar het middenveld terugzakt, met El Ghazi in de punt.

‘Basisrentree Mauro Junior’

Achterin lijkt Van Nistelrooy te opteren voor een terugkeer van Mauro Junior in de basis, op linksback. Dat gaat ten koste van Phillipp Mwene en ook Philip Max, die afgelopen weekend nog ontbrak wegens ziekte. In het centrum van de achterhoede behouden Armando Obispo en Jarrad Branthwaite hun basisplaatsen; geen André Ramalho, dus. Hij zit net als Joey Veerman op de bank, voorspelt de krant.

Bij FC Emmen gaat Rui Mendes terugkeren in de startformatie, op de plek van Ole Romeny. Lucas Bernadou lost Jari Vlak op het middenveld af, weet het AD tot slot.

Vermoedelijke opstelling FC Emmen: Van der Hart; Bouchouari, Araujo, Veldmate, Dirksen; El Messaoudi, Veendorp, Bernadou, Diemers; Zivkovic, Mendes.

Vermoedelijke opstelling PSV: Benitez; Teze, Branthwaite, Obispo, Mauro; Sangaré, Simons, Gutiérrez; Bakayoko, Til, El Ghazi.

De Oude Meerdijk

Eredivisie

24 januari 2023

18:45

FC Emmen
PSV Eindhoven
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 24 januari 2023 18:43.

Wat gaat het worden?

  • Winst Emmen
  • Gelijkspel
  • Winst PSV
407+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie