Opmerkelijk: MVV trainde in diepste geheim in stadion van aartsvijand Roda JC

Foto: Opmerkelijk: MVV trainde in diepste geheim in stadion van aartsvijand Roda JC

Aartsvijanden die in elkaars voetbalstadions trainen, het lijkt vrijwel ondenkbaar. Alsof het ooit mogelijk is dat Ajax een trainingssessie afwerkt in De Kuip van rivaal Feyenoord. In Zuid-Limburg blijkt het echter daadwerkelijk gebeurd te zijn: MVV trainde begin 2021 heimelijk in het stadion van eeuwige rivaal Roda JC. Dat onthullen meerdere betrokkenen nu tegenover SoccerNews.nl.

Details over dag dat MVV in het Parkstad Limburg Stadion van eeuwige rivaal Roda JC trainde, zónder dat iemand dat mocht weten

Roda JC en MVV. Uit Kerkrade en Maastricht. Twee aartsvijanden sinds jaar en dag die, tegenwoordig allebei al geruime tijd uitkomend in de Keuken Kampioen Divisie, elk seizoen weer veelbesproken clashes op het veld tegen elkaar spelen. Waarbij het op de tribunes zelden of nooit rustig zal zijn.

Rellen

Vaker dan eens ontstonden er grote rellen binnen en buiten de stadions van beide clubs, waarbij gewonden vielen, met voorwerpen werd gegooid en raddraaiers moesten worden gearresteerd door massaal aanwezige politie. Wedstrijden tussen MVV en Roda JC zijn hoogoplopende Klassiekers met letterlijk ook vuurwerk, maar dan in het klein.

De Limburgse regio’s 043 tegen 045 die de degens kruisen. Momenten van haat en nijd. De meeste supporters van deze twee clubs kunnen elkaars bloed wel drinken. Meer dan één keer werden er ook vóór de derby’s dingen vernield die toebehoorden aan één van de genoemde clubs, door aanhangers van de aartsrivaal. In pakweg Rotterdam bij Feyenoord en Amsterdam bij Ajax weten zij hier zeker ook alles van.

Limburgse Old Firm

Of bij Celtic en Rangers FC in Glasgow. Ook daar wil de sfeer nog weleens verhit zijn, al is dat nog een understatement. Sommige clubs zijn elkaars tegenpolen, zeker niet elkaars bloedgroep. Wat er ook gebeurt: zij zullen immer en altijd aartsrivalen blijven. Zo ook dus in het diepe zuiden van Nederland.

Dus trainen in elkaars stadion? Absoluut not done en bizar, zo zal elke fan van MVV en Roda JC meteen zeggen. Maar: het blijkt toch echt te zijn gebeurd, vertellen betrokkenen dik twee jaar na dato. Het was midden februari 2021 toen in Kerkrade bij Roda JC de telefoon ging: toenmalig hoofdtrainer Darije Kalezic van MVV hing aan de lijn bij één van de topmensen van aartsrivaal Roda.

Verzoekje uit Maastricht

“Darije vroeg of hij met de MVV-selectie in het Parkstad Limburg Stadion kon en dus mocht trainen”, zo vertelt een betrokkene nu.“De Maastrichtse club had door de strenge winter in die dagen niet op het veld in De Geusselt kunnen trainen, want er lag ook een dikke laag sneeuw op het gras aldaar. Dát verzoek moest natuurlijk eerst even met de veiligheidsmensen bij Roda bespreken.”

Heimelijk werd er in Kerkrade uiteindelijk besloten om hiervoor groen licht te geven. “Het was een vriendendienst voor Darije, hij had met zijn elftal alleen maar in een sporthal kunnen trainen op dat moment. Dit is toentertijd angstvallig geheim gehouden, want anders was er waarschijnlijk onrust ontstaan. MVV dat trainde in het stadion van Roda JC, dát hadden vrijwel zeker bepaalde mensen niet goed gevonden.”

“Maar het is dus inderdaad wél gebeurd”, vervolgt de betrokkene dik twee jaar later. MVV kwam in het diepste geheim met de selectie naar Kerkrade, trainde heimelijk in het Parkstad Limburg Stadion en vertrok daarna weer. Alsof het allemaal nooit gebeurd was, want iedereen hield op dat moment zijn kaken stijf op elkaar. En hield dat ook vol, tot nu dus.

Een dag later, op zaterdag 13 februari 2021, verloor MVV overigens de competitiewedstrijd bij De Graafschap in Doetinchem met 1-0.

Een club die traint in het stadion van de aartsrivaal moet kunnen

  • Ja
  • Nee
895+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

14:48
13+
Van den Brom wil Twente-spil naar Vitesse halen
14:30
17+
Dest treurt na: “Jammer dat dat gebeurde”
14:08
426+
‘Barça én Bayern kiezen voor oude bekende als hoofdtrainer’
13:48
82+
‘Jahanbakhsh en Giménez onthullen transferplannen’
13:30
293+
PSV-sneer voor Sjaak Swart
13:13
83+
‘Vervelendste’ Vandaag Inside-gast met grond gelijkgemaakt
12:47
465+
‘KNVB-ingreep bij Ajax én Feyenoord’
12:33
703+
Vroegtijdig PSV-vertrek voor Peter Bosz?
12:17
1187+
‘Talpa neemt Vandaag Inside-beslissing’
12:00
830+
Ajax en Wim Jonk klaar voor nieuwe samenwerking
11:47
656+
‘Xavi Simons komt voor monsterbedrag op de markt’
11:31
104+
Giménez verklaart zijn vormdip na de winterstop
11:11
31+
Schouten: ‘Ik snap het heel goed als Veerman toe is aan een volgende stap’
10:42
99+
‘Everton wil bizar bedrag voor voormalig PSV’er’
10:16
99+
‘Toekomstbestemming Ziyech al bekend’
09:54
465+
Marcel Brands noemt transferwensen PSV
09:30
257+
Dit is wat er misging in de slotfase bij Real Madrid – Bayern
09:15
233+
‘PSV deelt bedrag waarmee Driouech gehaald moet worden’
08:47
167+
Veerman en Schouten horen EK-kansen van Koeman
08:33
165+
De Ligt witheet na arbitrale dwaling tegen Real: ‘Het is een schande’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie