Ontslagen Kahn laat van zich horen: “Ergste dag van mijn leven”

Foto: Ontslagen Kahn laat van zich horen: “Ergste dag van mijn leven”

Oliver Kahn is niet langer de CEO van Bayern München. De voormalig topkeeper kreeg voorafgaand aan het laatste competitieduel met 1. FC Köln al te horen dat hij moest vertrekken, zo vertelt hij in gesprek met BILD.

Onrust Bayern München

De Duitser zat vanaf 2020 in het bestuur van de club en volgde een jaar later de vertrokken Karl-Heinz Rummenigge op. Kahn was voornemens om zijn rol vele jaren te vervullen, maar kreeg de teleurstellende resultaten van dit seizoen op zijn bordje. Zo bleek de selectie niet goed genoeg te zijn en werd Julian Nagelsmann ontslagen.

Zaterdagmiddag had Bayern München een zware opgave. Het stond namelijk 2 punten achter op Borussia Dortmund, dat met een thuiswedstrijd tegen 1. FSV Mainz het kampioenschap voor het grijpen had. Hoewel Der Rekordmeister nog altijd de landstitel kon behalen, en dit uiteindelijk ook voor elkaar kreeg, wilde de club hier niet op wachten.

Reactie Kahn

Nog voor het treffen met FC Köln kreeg Kahn daarom te horen dat hij niet langer CEO was van Bayern München. Het nieuws kwam pijnlijk bij hem aan, evenals de overige consequenties die erbij hoorden. “Ik mocht niet meer afreizen naar Keulen”, zo vertelt hij aan het Duitse medium. “Ook mocht ik niet bij het kampioensfeest aanwezig zijn.”

“Dat het mij is ontnomen dit te vieren met de jongens maakt het de ergste dag van mijn leven”, aldus Kahn, die wordt opgevolgd door Jan-Christian Dreesen. Naar verluidt is Max Eberl de topkandidaat om voormalig technisch directeur Hasan Salihamidzic, die eveneens het veld moest ruimen, op te volgen.

Wint Eintracht Frankfurt van RB Leipzig?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Is het ontslag terecht?

  • Ja, absoluut
  • Nee, ik vind van niet
617+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie