OM: Promes betrokken bij ripdeal van 400 kilo coke

Foto: OM: Promes betrokken bij ripdeal van 400 kilo coke

Quincy Promes is betrokken geweest bij een ripdeal die drugsbaron Piet W. zo’n 400 kilo aan cocaïne heeft gekost. Dat is althans de overtuiging van het Openbaar Ministerie.

Piet W. ontkent dat hij contact heeft gehad met Promes, die naar verluidt 250.000 euro aan de Hagenaar zou hebben betaald om een openstaande schuld na de ripdeal af te lossen. Maar mede omdat het telefoonnummer van Promes in het mobieltje van W. stond, gelooft het OM die verklaring niet.

Twee liquidaties

De ripdeal heeft uiteindelijk geleid tot twee liquidaties in het criminele circuit (ex-voetballer Kelvin Maynard in Amsterdam en Genciël Feller op Curaçao), Promes zou dus betrokken zijn geweest bij het op poten zetten van die drugsdiefstal. De speler van Spartak Moskou wordt al langer afgetapt nadat hij verdacht werd van het steken van een familielid tijdens een feest in Abcoude én van betrokkenheid bij grootschalige drugshandel.

Advocaat Ruud van Boom ontkent alles, in gesprek met het Algemeen Dagblad zegt hij: “Er heeft geen ripdeal plaatsgevonden. En als die er al is geweest, heb ik er niks mee te maken.’ Hij kent de slachtoffers ook niet, Feller en Maynard. Waaruit blijkt dat hij daarbij betrokken is? Er is alleen de informatie van TCI en wat er in de media heeft gestaan. Het zijn vooral roddels, verder is er niks.”

FC Den Bosch
Ajax
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 11 januari 2023 21:00.

Gaat Promes ooit écht de bak in hiervoor?

  • Ja,dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet..
1393+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie