NOS-analisten wijzen Oranje-uitblinker aan, maar zien ook probleem

Foto: NOS-analisten wijzen Oranje-uitblinker aan, maar zien ook probleem

Virgil van Dijk was maandagavond een belangrijke steunpilaar voor het Nederlands elftal. Zowel in verdedigend als aanvallend opzicht, want de aanvoerder van Oranje scoorde vanaf de penaltystip de enige treffer van de wedstrijd tegen Griekenland. Ook de NOS-analisten zagen Van Dijk weer eens ouderwets uitblinken.

Uitstekende Van Dijk

“Er is regelmatig kritiek op hem geweest, hij zou in een mindere periode zitten. Maar vanavond was hij leading by example“, oordeelde Pierre van Hooijdonk bij de NOS over Van Dijk. De verdediger liet zich na afloop van het duel kritisch uit over het veld, maar dat kon wel op begrip rekenen van de voetbalanalist. “Het veld is wel heel belangrijk voor een wedstrijd. Je zag het in de beginfase van de wedstrijd, bij een laag camerashot zag je de polletjes. Dat is irritant. Het is een belangrijke reden, maar je mag niet alles op de staat van het veld gooien.”

Rafael van der Vaart was niet echt onder de indruk van Nederland, maar stelde wel dat het gewenste resultaat werd behaald. “Ik denk dat Koeman heel tevreden is met de volwassenheid. Er stond veel druk op en de spelers zijn niet helemaal in vorm. Ze hebben uiteindelijk makkelijk stand gehouden tegen een heel matig Griekenland, maar ik heb momenten gezien waarop ze door konden drukken. Zeker voor de neutrale toeschouwer was het niet om van te smullen.”

Subtopper Oranje

Dat Oranje niet heel sterk voor de dag kwam heeft volgens Van der Vaart ook te maken met de vele afwezigen bij Oranje. “We zitten onder Frankrijk, dat moeten we accepteren. Als iedereen fit is, dan heb je echt een goed elftal. Dan kunnen we het iedereen moeilijk maken. Maar er vallen er een paar weg en dan hebben we het moeilijk.” Daar sloot ook Van Hooijdonk zich bij aan. “Wij kunnen ons met alle toplanden meten, maar dan moet iedereen fit zijn. Als er een paar belangrijke spelers wegvallen, zijn we subtop.”

Denk jij dat Nederland nog bij de top hoort?

  • Ja, absoluut
  • Nee, we zijn inmiddels een subtopper
206+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie