Norwich City doet belangrijke oproep in indrukwekkende video

Foto: Norwich City doet belangrijke oproep in indrukwekkende video

Op World Mental Health Day heeft Norwich City een indrukwekkende video geplaatst. De club roept op wat beter op elkaar te letten in de stadions. Iemands mentale gezondheid valt namelijk niet altijd af te lezen.

Met sterke video maken The Canaries wereldwijd impact

Het filmpje dat op X (voorheen Twitter) werd geplaatst werd massaal bekeken. Bijna 24 miljoen mensen bekeken de video op het sociale medium en werd daar 89 duizend keer gedeeld. In de video zie je twee voetbalsupporters die week in, week uit het lust en leed van Norwich delen. De ene is praatgraag en opgewekt, de ander ingetogen en stil. Geheel tegen de verwachting in blijft het stoeltje va de opgewekte supporter opeens leeg. Niets is wat het lijkt, is de boodschap die Norwich daarmee uitdraagt.

De kracht van de video zit hem in de tekst aan het einde: “Soms is het duidelijk wanneer iemand het moeilijk heeft. Maar soms zijn de signalen veel lastiger op te merken. Let op de mensen om je heen.”

Denk je aan zelfmoord of maak je je zorgen om iemand? Praten over zelfmoord helpt en kan anoniem via de chat op www.113.nl of telefonisch op 113 of 0800-0113.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl |ย Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie