Nijland wil omstreden Paauw aftroeven

Foto: Nijland wil omstreden Paauw aftroeven

Hans Nijland gaat zich beschikbaar stellen voor het voorzitterschap van de KNVB. De voormalig algemeen directeur van FC Groningen, momenteel voorzitter van amateurclub HSC uit Sappemeer, gaat daarmee de strijd aan met Frank Paauw.

Hans Nijland gaat voor KNVB-functie

In eerder stadium is Paauw voorgedragen als bondsvoorzitter van de KNVB. Hij zou Just Spee moeten opvolgen, maar de hoofdcommissaris van de politie Amsterdam is niet onomstreden. Vanwege eerdere uitlatingen zijn met name supporters zéér kritisch op het voorgenomen besluit. Al weken protesteren de fanatiekelingen op de tribunes middels spreekkoren en spandoeken.

De stemming is onlangs uitgesteld, mede vanwege de negatieve sentimenten. Nu dient zich met Nijland dus een echte voetbalbestuurder aan als tegenkandidaat. “Ik solliciteer niet, maar na het verzoek van het Supporterscollectief met zo’n 1,3 miljoen leden heb ik me eens verdiept in de functie-inhoud en hoewel ik geen diplomaat ben, acht ik mezelf bijzonder geschikt voor het bondsvoorzitterschap bij de KNVB”, zo citeert De Telegraaf.

Supporterscollectief Nederland is voor

In een brief aan alle verenigingen schrijft het Supporterscollectief Nederland: “Probleem is dat er voor de clubs momenteel niets te kiezen valt; het is Paauw of niets, met onbekende gevolgen. Daarom wil het Supporterscollectief Nederland voorstellen om de KNVB en jullie te vragen met een tegenkandidaat te komen. Het is namelijk ook mogelijk dat de clubs zelf met een kandidaat komen.”

Volgens de supportersgroepering voldoet Nijland aan dit profiel. “Waarom niet? Ik sta al meer dan 25 jaar met mijn poten in de voetbalklei, voorheen bij de profs van FC Groningen en nog steeds als voorzitter van amateurclub HRC uit Sappermeer”, aldus Nijland. “Los daarvan, ik ben nog nooit een uitdaging uit de weg gegaan en aan mij om anderen te overtuigen dat ik de aangewezen man voor het bondsvoorzitterschap ben.”

De stemronde staat voor 27 mei op het programma. Zowel de profs als de amateurs leveren dertig vertegenwoordigers.

De juiste man voor de KNVB?

  • Ja
  • Nee
359+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie