“Nijhuis had VAR verrot gescholden”

Foto: “Nijhuis had VAR verrot gescholden”

De VAR eiste een hoofdrol op bij de Eredivisie-wedstrijd tussen Cambuur Leewuarden en Fortuna Sittard. De Limburgers stonden al met 1-0 voor toen Charlison Benschop de tweede treffer van de avond binnen knikte. Het doelpunt van de oud-Ajacied werd afgekeurd door VAR Erwin Blaak. Die goal leek echter helemaal legitiem te zijn. Dat maakte de 2-1 verliespartij na negentig minuten extra zuur voor de laagvliegers uit Limburg. 

Flemming kon de bal inkoppen bij een hoekschop, maar zag de bal gekeerd worden. Charlison Benschop tikte de rebound er echter wel in, waardoor Fortuna op 2-0 dacht te komen. Erwin Blaak zag echter een overtreding van Martin Angha. “Er gebeurt helemaal niets”, zegt Flemming na afloop bij ESPN. “Ik weet niet hoeveel je erover mag zeggen voordat je in dit land geschorst wordt… Het is een grote schande.”

Cambuur – Fortuna Sittard 

Het werd voor Flemming wel héél lastig om de verliespartij niet op de arbitrage te pinnen. “Ik probeer niet te zeiken op de scheidsrechter, maar als er dingen gebeuren waar je met je kop niet bij kan. Dan ga je er wel wat van zeggen. Als het één keer gebeurt, word je niet per se boos, maar drie tot vier keer achter elkaar. Volgens mij word ik in de eerste helft onderuitgehaald door een flying kick. Dat bij elkaar opgeteld, daar komt die frustratie vandaan. Maar goed, een schorsing zit ik niet op te wachten. We hebben het zelf ook slecht gedaan. Het is niet de schuld van de scheidsrechter.”

Fortuna Sittard-trainer Sjoerd Ultee was minder voorzichtig met zijn woordkeuzes. “e hoorde het aan het publiek, dat ging fluiten. Je zag het ook aan de reactie van de Cambuur-spelers. Er protesteerde niemand van Cambuur, dan moet de VAR ook denken: ’Ik sta voor lul als ik nu de scheidsrechter roep.'”

Volgens Ultee had een andere scheidsrechter heel anders gereageerd. “Als Bas Nijhuis hier gefloten had, had hij lachend weggelopen of de VAR verrot gescholden”, ging Ultee verder. „Als dit niet meer mag, dit is het hele idee van voetbal spelen. Het is niet dat hij hem een klap geeft. Er is niemand in de wereld, ook de scheidsrechter niet, die dit een overtreding vindt. Het is gewoon weer dat verhaal van de VAR die je roept en mindfuck.”

Wedden op wedstrijden van Fortuna Sittard en Cambuur doe je bij bet365!

Was het een overtreding?

  • Ja
  • Nee
86+ Votes

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

12:00
5+
Mysterie Viktor Fischer: underground en depressie na Ajax-tijd
11:43
0+
‘Opvolger Pioli bij AC Milan lijkt bekend’
11:25
11+
‘Real Madrid verlengd contract van drie dertigers’
11:00
17+
‘Manchester United heeft opvolger Varane gevonden’
10:38
218+
Kroes kraakt beleid Mislintat en wijst spelers aan die niet mogen vertrekken
10:25
38+
Jahanbakhsh kon in 2020 naar PSV: “Ze moesten eerst spelers verkopen”
10:15
102+
Te dikke voetballer in de Champions League finale?
10:00
24+
Moest PSV naar Ibiza gaan? | Vraag van Aad
09:32
58+
‘Terugkeer Zirkzee uitgesloten’
09:06
119+
Ajax heeft vakidioot nodig volgens Alex Kroes
08:51
122+
‘Ajax zet vaart achter aantrekken Farioli’
08:40
20+
Nederland was geen optie voor Lijnders: ‘Ik wilde in het buitenland blijven’
08:24
103+
Alex Kroes terug bij Ajax: “Ik kan me volle bak op het voetbalgedeelte focussen”
23:43
242+
‘Dit is waarom Zirkzee niet naar het EK gaat’
23:29
114+
Nachtmerrie Marten de Roon komt uit
23:27
393+
‘Ajax dumpt grootverdiener’
22:45
460+
Silvano Vos schrok zich dood van Ajax-transfer
22:31
100+
‘Oud-AZ’er is nieuwe Mohamed Salah’
22:23
135+
Roda compleet afgeslacht door NAC
22:20
269+
Jahanbakhsh ‘was bijna naar PSV gegaan’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie