Nieuwe titelfavoriet in Eredivisie | Afl. 23 podcast Twee Viertje met Aad

Foto: Nieuwe titelfavoriet in Eredivisie | Afl. 23 podcast Twee Viertje met Aad

Boven in de Eredivisie is het dit seizoen stuivertje wisselen. Of in ieder geval: het is nu februari en het staat allemaal nog bijzonder dicht bij elkaar. Is koploper Feyenoord dé uitgesproken titelfavoriet of moeten we toch naar een andere club kijken? Dat laatste, vindt Aad de Mos. Dat zegt hij in de nieuwe aflevering van de podcast Twee Viertje met Aad van SoccerNews.nl!

“Je kijkt dan meer naar het spel”, zegt ons eigen orakel. “Wie er zo snel mogelijk stabiel aan het worden is. Die het meest aansprekende voetbal speelt. Die logischerwijs niet veel meer gaat verliezen de komende weken. Dan kijk ik daarbij ook naar het programma wat ze krijgen, is dat een beetje gunstig aansluitend met het spel dat ze op dit moment leveren. Een nieuwe coach erbij, dan zie je gewoon duidelijk dat Ajax favoriet is!”

“Ajax speelt het beste voetbal”

En daar kun je gewoonweg niet omheen, stelt De Mos. “Ajax speelt het beste voetbal. Ajax heeft ook een programma dat gemaakt is om succes te halen. En in de loting tegen Union Berlin (in de Europa League, red.), dat ligt ze ook wel, daar ben ik van overtuigd.” En de Amsterdammers hebben volgens de oud-trainer nóg een voordeel: “Ik heb dat jaren meegemaakt. Als het zonnetje gaat schijnen, zoals nu, en het gras gaat groeien, dan gaan ze nog beter spelen, de Godenzonen. Alles bij elkaar opgeteld is Ajax mijn favoriet.”

Hij vult de gehele top alvast voor ons in: “Feyenoord is de tweede. PSV gaat waarschijnlijk derde worden. En degenen waar de minste druk op zit. Dat merkte je gisteravond (in de beker, red.) weer, dat is AZ. Dat zul je ook morgen weer merken bij Twente (eveneens in de beker, red.). Die gaan vier en vijf worden.”

Wordt Ajax inderdaad kampioen?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Twee Viertje met Aad 

Oud-trainer en voetbalanalist Aad de Mos verschijnt wekelijks in een podcast van SoccerNews.nl: Twee Viertje met Aad. In de podcast, waarvan het tweede seizoen inmiddels afgetrapt is, laat de voormalige coach van Ajax en PSV zijn licht schijnen over het laatste voetbalnieuws, actuele wedstrijden en natuurlijk randzaken!

Wordt Ajax kampioen?

  • Ja
  • Nee
408+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie