Nieuw puntenverlies Manchester United na rood Casemiro

Foto: Nieuw puntenverlies Manchester United na rood Casemiro

Manchester United heeft op zondagmiddag nieuw puntenverlies geleden in de Premier League. Vorige week gingen The Red Devils met 7-0 ten onder tegen aartsrivaal Liverpool en vandaag bleek Southampton een nieuwe sta-in-de-weg. De rode kaart die Casemiro al in de eerste helft kreeg hielp natuurlijk niet mee…

Na de pandoering op Anfield Road revancheerde United zich wel (gedeeltelijk) voor die blamage in de Europa League tegen Real Betis (4-1 thuisoverwinning en met één been in de volgende ronde).

Ook tegen Southampton, de hekkensluiter van de Premier League, moest er natuurlijk gewonnen worden. Al vrij vroeg in de wedstrijd, na een half uurtje spelen, kreeg Casemiro echter een rode kaart. Scheidsrechter Anthony Taylor gaf de Braziliaan aanvankelijk geel, maar op aandringen van de VAR veranderde de kleur van de prent. Het bleek het einde van het duel van Wout Weghorst, die geslachtofferd werd door oefenmeester Erik ten Hag.

Het numerieke overwicht op Old Trafford zorgde ervoor dat The Saints steeds meer gingen aandringen, en tien minuten na het begin van de tweede helft raakte James Ward-Prowse de lat uit een vrije trap. Doelverdediger David de Gea moest vervolgens in actie komen na een uitbraak van Theo Walcott en daarna raakte Southampton ook nog een keertje de paal via Kyle Walker-Peters.

Er werd echter niet gescoord in Manchester, maar United liep op die manier natuurlijk wel averij op. De mannen van Ten Hag zagen de nummer vier Tottenham Hotspur wat dichterbij komen op de ranglijst, al is het verschil nog twee punten in het voordeel van The Red Devils.

Newcastle
Manchester United
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 1 april 2023 05:55.

Gaat Ten Hag nog prijzen pakken?

  • Ja
  • Nee
206+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie