‘Niemand hoeft zich zorgen te maken, Nederland is mijn land’

Foto: ‘Niemand hoeft zich zorgen te maken, Nederland is mijn land’

Hij zat al bij de selectie van Oranje op het afgelopen WK en Ronald Koeman ruimde ook een plaatsje in voor hem in zijn eerste voorselectie: nu is het wachten tot Jeremie Frimpong ook daadwerkelijk mag debuteren voor het Nederlands elftal.

In Qatar mocht Frimpong uiteindelijk geen minuten maken onder Louis van Gaal. “Hij vertelde dat hij veel vertrouwen in me had, maar benadrukte dat ik geduld moest hebben”, vertelt Frimpong aan ELF Voetbal. “Dat ik klaar moest zijn als de situatie erom vroeg. Ik moest om me heen kijken, leren en genieten van het toernooi. Dat heb ik gedaan.”

Schorsing Dumfries

Mogelijk gaat Frimpong debuteren tegen Frankrijk in de EK-kwalificatiereeks, want Denzel Dumfries is wegens zijn rode kaart na afloop van het duel met Argentinië geschorst. “Is Denzel geschorst? Ik dacht dat die straf voor het volgende WK gold”, lacht Frimpong.

“Ik zal hard moeten werken om opnieuw erbij te zitten. Ik hoop ook van de nieuwe bondscoach (Ronald Koeman, red.) het vertrouwen te winnen. In de WK-finale steunde ik Frankrijk. De mooiste finale die ik ooit heb gezien. Frankrijk heeft geweldige spelers en Parijs voelt voor mij als mijn tweede stad. I love it there.”

Ghana en Engeland

Frimpong (Bayer Leverkusen) mag overigens ook uitkomen voor Engeland én Ghana, maar dat is voor nu geen optie. “Niemand hoeft zich zorgen te maken. Ik ben in Nederland geboren. Nederland is mijn land. Ik heb nooit getwijfeld over mijn keuze. Van Engeland heb ik nooit iets gehoord en Ghana kwam pas toen ik voor de eerste keer werd opgenomen in de voorselectie van Oranje. De KNVB was er vroeg bij.”

Wint Oranje van Kroatië in de Nations League?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Frimpong is beter dan Dumfries

  • Eens
  • Oneens
271+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie