“Negen punten uit zes wedstrijden, wie had dat gedacht?”

Foto: “Negen punten uit zes wedstrijden, wie had dat gedacht?”

De seizoenstart van Excelsior is meer dan uitstekend te noemen. De Kralingers pakten in de eerste zes duels al negen punten in de Eredvisie. Trainer Marinus Dijkhuizen is zelf ook verrast door de prestaties van zijn ploeg.

Excelsior verrast zichzelf met uitstekende seizoenstart

Zaterdagavond was Excelsior nog met liefst 0-3 te sterk voor sc Heerenveen. “Ik heb genoten van de mooie overwinning”, liet Dijkhuizen na afloop weten tegenover ESPN. “In de eerste tien minuten waren we zoekende, maar daarna hebben we het plan goed uitgevoerd. Het was genieten. De omstandigheden waren mooi, een geweldig veld, een mooi stadion. Het is niet leuk voor collega-trainers, maar ik ben bezig met mijn eigen ploeg. Overwinningen zijn duur in de Eredivisie, maar hebben er nu weer een, we hebben ook geen spitsenprobleem meer.”

Uitblinker

Wederom toonde Couhaib Driouech een van de belangrijke krachten van de ploeg. “Ik train meer op rendement, maar de Afrika Cup heeft me een extra motivatie gegeven. Volgend jaar is de Olympische Spelen, waar ik graag bij wil zijn. Ik ben ook toe aan een nieuwe stap. Dat motiveert me om extra m’n best te doen. We zijn pas zes wedstrijden onderweg en moeten volhouden, alles geven om nog een jaartje in de Eredivisie te blijven.”

“Bedankt voor de felicitaties. Negen uit zes, wie had dat gedacht?”, reageerde doelman Stijn van Gassel. “Voor Excelsior is ieder punt heilig. Je zag dat we volwassen spelen en ook nog kunnen scoren. Dat is mooi om te zien. Het is op voorhand lekker dat men denkt dat we degraderen, maar daardoor staat er geen druk op ons. Het is mooi dat we deze potjes winnen en kunnen opbouwen.”

Kan Excelsior dit volhouden?

43+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie