‘Napoli is kandidaat voor CL-overwinning’

Foto: ‘Napoli is kandidaat voor CL-overwinning’

Luciano Spalletti was een zeer gelukkig man na de overwinning van zijn Napoli tegen Ajax. De Italianen wonnen in Amsterdam al met 1-6 en deden dat in eigen huis met een 4-2 overwinning nog een keer dunnetjes over. Na afloop is de 63-jarige trainer dan ook vol lof over zijn spelers. 

De trainer is bezig aan zijn tweede jaar in Napels en is blij met het spelersmateriaal dat hij tot zijn beschikking heeft. “”Ik heb maar geluk dat ik zo’n selectie mag coachen”, stelde de trainer na afloop. “Het zijn stuk voor stuk professionals met technische kwaliteiten.”

Napoli

Napoli ligt op koers voor overwintering in de Champions League. Spalletti rekent zich echter nog niet rijk. “We moeten op dezelfde voet verdergaan, met dezelfde spelopvatting en dezelfde mentaliteit. Ik ben vanavond trots op de hele ploeg. Het was een boeiende en mooie avond.”

De sfeer in het Stadio Diego Armando Maradona gaf de ploeg van Spalletti vleugels. “Op een gegeven moment tolde mijn hoofd bijna door het overweldigende geluid dat de fans maakten. Er heerste een fascinerende sfeer.”

Ajax

Doelpuntenmaker Giacomo Raspadori beaamde de woorden van zijn trainer. “Dit is uitzonderlijk. Ik had nooit gedacht dat ik zo zou presteren. Ik ben dankbaar voor zowel de trainer als mijn ploeggenoten. Zonder hen zou ik me niet zo ontwikkelen.”

De overwinningen op Ajax smaken naar meer volgens de Italiaanse aanvaller. “Prestaties van dit niveau geven ons alleen maar meer motivatie en laten ons inzien dat we kunnen meedoen om de prijzen. We moeten iedere wedstrijd met dezelfde intensiteit en mentaliteit benaderen.”

TIP: Wint Ajax wel van Excelsior? Pak 1.08x je inzet!

Maakt Napoli kans op de CL?

  • Ja
  • Nee
77+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie