‘NAC-talent treedt in voetsporen van Verbruggen’

Foto: ‘NAC-talent treedt in voetsporen van Verbruggen’

Na Bart Verbruggen kan er wederom een parel van NAC Breda naar Anderlecht vertrekken. De Belgen zouden de 21-jarige Aimé Omgba op de korrel hebben om naar Brussel te halen.

Anderlecht toont interesse in volgend talent

Dat meldt Voetbal International maandagmiddag. Omgba speelt sinds 2021 in Breda waar hij in eerste instantie een amateurcontract tekende. Hij kwam over van NEC, waar hij na één seizoen werd weggestuurd. De geboren Leidenaar doorliep daarvoor een gedeelte van de jeugdopleiding van Feyenoord. Op voorspraak van commissaris technische zaken Pierre van Hooijdonk kreeg Omgba een verbintenis bij NAC, en werd overgeheveld van de beloften naar het eerste elftal.

Doorbraak

Vorig seizoen maakte de aanvallende middenvelder, die ook op beide vleugels uit de voeten kwam, zijn debuut in de tweede seizoenshelft en kwam tot zeventien duels in de hoofdmacht. Omgba bleef zich goed ontwikkelen en sloot het kalenderjaar uitstekend af met drie treffers in de laatste zeven competitiewedstrijden.

Het levert de nodige interesse op. Naar verluidt volgen een aantal subtoppers uit de Eredivisie Omgba al, daar is met Anderlecht nu een Belgische topclub bijgekomen. Frappant genoeg zou Paars-Wit de komst van de Nederlander met Kameroense roots kunnen bekostigen door de transfer van een ander voormalig NAC-talent. Verbruggen maakte in de zomer van 2020 de move van Breda naar Brussel, en verdiende afgelopen zomer een Premier League-move naar Brighton & Hove Albion van 20 miljoen euro. Recent keepte Verbrugge vier interlands voor Oranje.

Omgba ligt nog tot medio 2025 vast in het Rat Verlegh Stadion. De club heeft de optie om daar nog een jaar aan vast te plakken.

Moet de Nederlandse top wakker worden?

  • Ja, echt een toptalent!
  • Nee hoor…
87+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie