MVV hoopt verdediger Van Helden toch te behouden, gesprekken met Zeegers en Labylle

Foto: MVV hoopt verdediger Van Helden toch te behouden, gesprekken met Zeegers en Labylle

De leiding van Keuken Kampioen Divisieclub MVV hoopt de Belgische verdediger Rein van Helden (20), eigendom van Sint-Truiden, alsnog komend seizoen van deze Belgische eersteklasser te kunnen huren. Daarnaast is de Limburgse club in gesprek met Leroy Labylle en Tim Zeegers, die aflopende contracten hebben, om hen toch langer aan zich te binnen. Dat bevestigen bronnen binnen MVV tegenover SoccerNews.nl.

Centrale verdediger Van Helden werd samen met de veel scorende Jarne Steuckers (21) dit seizoen gehuurd van Sint-Truiden. Waar onlangs in Belgische media gemeld werd dat het duo komend seizoen weer in België speelt, bestaat er volgens ingewijden de kans dat Van Helden alsnog één seizoen langer bij MVV zal blijven om extra ervaring op te doen. Voor Steuckers is die deur dicht, omdat hij een stap hogerop moet gaan maken na een zeer sterk seizoen in Maastricht.

Sven Blummel

Van de Belgische verdediger annex middenvelder Labylle (32) – die in het verleden onder andere uitkwam voor PEC Zwolle – werd begin april dit jaar nog niet de eenzijdige cluboptie gelicht. Maar MVV wil hem alsnog langer proberen vast te leggen omdat hij een goede mentaliteit heeft en een toegevoegde waarde is voor het elftal van trainer Maurice Verberne. MVV is verder ook in gesprek met Tim Zeegers.

De Maastrichtse club wil de 23-jarige rechterverdediger ook voor komend seizoen aan zich binden, klinkt het vanuit stadion De Geusselt. Ervaren rot Sven Blummel (26), die eveneens een aflopend contract heeft in Maastricht, gaat de club na meerdere seizoenen verlaten. De reden hiervan is volgens ingewijden dat hij niet de prestaties levert die op termijn beter zullen zijn dan de jongere spelers die met hem in de aanval moeten concurreren.

De eveneens 26-jarige middenvelder Orhan Dzepar zal stadion De Geusselt naar alle waarschijnlijkheid ook gaan verlaten. Voor aanvoerder Matteo Waem (22) ziet dat er ook zo uit, al zullen zijn advocaat en die van MVV hier nog uit moeten komen omdat MVV stelt de optie in zijn contract gelicht te hebben terwijl de verdediger zegt hiervan niks te weten.

Het minst geheim is dat de zeer talentvolle Ruben van Bommel aan het einde van dit seizoen gaat vertrekken uit Zuid-Limburg. Ook verdediger Clint Essers, waarvan MVV de eenzijdige cluboptie niet heeft gelicht, gaat zo goed als zeker naar elders verkassen. De oud-speler van Fortuna Sittard speelt voornamelijk aan de rechterkant, maar daar hebben de Maastrichtenaren al meerdere opties. De Limburgse Keuken Kampioen Divisieclub, die vrijwel zeker dit seizoen gaat deelnemen aan de play-offs om promotie naar de Eredivisie, verwacht volgens ingewijden dat er komend seizoen een aantal talentvolle jeugdspelers bij de selectie gaan aansluiten.

Gaat MVV dé verrassing worden in de play-offs om promotie naar de Eredivisie?

  • Ja
  • Nee
87+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

20:35
15+
Van Persie naar H’veen: “Anders had bij Feyenoord getekend”
20:24
19+
‘Van den Brom tekent bij Vitesse’
20:12
25+
Vertrouwen in Slot: “Alles ligt al klaar”
20:00
44+
Rivaliteit Ajax en Feyenoord nekt bekerfinale
19:45
261+
‘Erik ten Hag neemt Ajax-beslissing’
19:30
124+
‘Hirving Lozano verlaat PSV’
19:21
105+
‘Arne Slot genaaid door de KNVB’
19:10
142+
‘Xavi Simons heeft nieuwe club bepaald’
19:00
119+
Van der Meijde oog in oog met hooligans: “Ik had echt een probleem gehad”
18:50
131+
‘Aanstaande ‘Twente-sensatie’ zou ook geschikt zijn voor Ajax of Feyenoord’
18:30
182+
‘Transferstrijd barst los rond Xavi Simons’
18:10
22+
Hartstocht op de Arnhemse tribunes: “Dan zie je hoe de club in elkaar steekt”
17:50
169+
Domper bij afscheidswedstrijd Slot in De Kuip
17:30
200+
‘Daarom gaat Kroes tóch weer samenwerken met Van Praag’
17:11
360+
‘Vreemde Slot-actie van Geertruida’
17:00
256+
Waarom Ajax ‘gewoon’ vijfde wordt in de Eredivisie
16:45
65+
Lex Immers maakt opvallende move: “Wilden al langer de stap zetten”
16:30
909+
Kaapt Feyenoord Ajax-deal?
16:15
80+
KNVB strikt Adil Ramzi: “Trots om met grootste talenten aan de slag te gaan”
16:14
0+
Voorspelling: Borussia Dortmund gaat in eigen huis voor goede uitgangspositie tegen Paris Saint-Germain
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie