“Mourinho is gewoon een valse, slechte gozer”

Foto: “Mourinho is gewoon een valse, slechte gozer”

Wim Kieft is niet te spreken over het gedrag van José Mourinho. De Portugese trainer van AS Roma liet zich gaan tijdens en na de Europa League-finale tegen Sevilla.

Kieft veegt vloer aan met Roma-trainer

In zijn wekelijkse column voor De Telegraaf schrijft Kieft: “Bij Tottenham Hotspur en AS Roma was het budget trouwens minder en dan zie je direct dat we niet te maken hebben met een Portugese wonderdokter. Natuurlijk haalde hij tweemaal een Europese finale met AS Roma, maar wel in de Conference League en Europa League en niet in de Champions League.”

Kieft vervolgt: “De mens Mourinho heeft echter een duivelse kant. Hij heeft zich al vaker laten gaan toen hij de inmiddels overleden trainer van FC Barcelona, Tito Vilanova een vinger in zijn oog stak als coach van Real Madrid. Of z’n tirade richting Arne Slot nadat hij met AS Roma Feyenoord had verslagen in de kwartfinale van de Europa League. Daar liep geen trainer, maar een aanvoerder van een ordinaire straatbende. Verschrikkelijk asociaal gedrag.”

Tegen Sevilla was het wéér raak, met alle gevolgen van dien. Kieft: “Deze Mourinho moet keihard worden gestraft door de UEFA als de Europese voetbalbond allerlei eigen slogans van respect tenminste serieus nemen. Ze moeten hem maanden schorsen want dit gedrag van de Portugees gaat alle perken te buiten. Voor hetzelfde geld overkomt Taylor of zijn gezin nog iets veel ergers. Mourinho is gewoon een valse, slechte gozer, die het verdient om een tijdje uit het voetbal verbannen te worden.”

Wint AS Roma van Spezia?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Moet de UEFA Mourinho schorsen?

  • Ja
  • Nee
390+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie