‘Mislintat trekt keiharde Heitinga-conclusie, neigt naar ervaren buitenlander’

Foto: ‘Mislintat trekt keiharde Heitinga-conclusie, neigt naar ervaren buitenlander’

De kans lijkt te groeien dat Ajax in zee gaat met een ervaren buitenlandse trainer. Het Algemeen Dagblad pakt uit met het nieuws dat Sven Mislintat in Nederland geen geschikte opties ziet. Dat betekent dat John Heitinga niet aanblijft als hoofdtrainer van de Amsterdammers, terwijl door de naam van Peter Bosz een streep gaat.

Mislintat vindt Heitinga nog niet klaar voor het grote werk

De twijfels rond Heitinga groeien, nadat Ajax slechte zaken deed in strijd om plaats twee en de bekerfinale verloor. “Sven Mislintat posteerde Heitinga bij zijn aanstelling nog op poleposition. De jonge trainer is inmiddels echter ingehaald, zo bevestigen ingewijden. De nieuwe directeur voetbalzaken Mislintat, die meteen zag hoe Ajax tot twee keer toe van PSV verloor, heeft inmiddels geconcludeerd dat John Heitinga wel talentvol is, maar nog de benodigde ervaring ontbeert voor de zware trainersklus die wacht in Amsterdam. Daarvoor ziet Mislintat in Nederland weinig geschikte alternatieven. De kans dat er bij Ajax komend seizoen een buitenlandse coach voor de groep staat, is zeer ­reëel”, analyseert het AD in een uitgebreid artikel woensdagavond.

Bosz valt af

“Dat betekent dat Heitinga, maar ook Bosz intern niet beschouwd worden als de meest geschikte opties. De oud-trainer van Ajax werd, ook omdat hij een half jaar geleden nog met Mislintat bij VfB Stuttgart sprak, veelvuldig gelinkt aan de job. Algemeen directeur Edwin van der Sar stond daar al niet om te trappelen en nu geeft ook ­Mislintat dus de voorkeur aan een andere trainer”, luidt de conclusie.

Na 25 jaar eindelijk weer een buitenlander

In de berichtgeving wordt de koerswijziging in de Johan Cruijff ArenA geduid. “Daardoor is de kans levensgroot dat Ajax 25 jaar na het ontslag van de Deen Morten Olsen weer een buitenlandse trainer voor de groep krijgt. Mislintat weet inmiddels dat hij, nu de club is afgegleden naar de derde plek, sportief en financieel minder troeven heeft om een gerenommeerde coach binnen te halen. Dat de Duitser daarvoor met een landgenoot op de proppen komt, is niet aannemelijk.”

Door de 3-0 nederlaag bij PSV staat Ajax nu derde in de Eredivisie. Komende zaterdag wordt veel duidelijk over de intense race achter koploper Feyenoord. De Amsterdammers treffen AZ, bij een nederlaag daalt de ploeg van Heitinga zelfs naar plek vier. PSV speelt eerder op de avond een op papier zware uitwedstrijd bij Sparta Rotterdam.

Speelt Ajax 1-1 tegen AZ?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Heitinga aan de kant zetten voor een ervaren buitenlander?

  • Goed idee
  • Niet doen!
653+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie