Mino Raiola op 54-jarige leeftijd overleden

Foto: Mino Raiola op 54-jarige leeftijd overleden

Mino Raiola is op 54-jarige leeftijd overlijden. Vanmiddag maakte het kantoor van de topzaakwaarnemer dat droevige nieuws bekend.

Donderdag werd de voetbalwereld al opgeschrikt, nadat Italiaanse media de dood van Raiola melden. Dit bleek niet te kloppen: nota bene Raiola zelf reageerde via social media dat hij er slecht bij lag maar nog altijd in leven was. Nu is zijn overlijden bevestigt door zijn kantoor.

“Met grote verslagenheid delen wij het overlijden van de meest zorgzame en ongelooflijke voetbalzaakwaarnemer die ooit heeft geleefd”, meldt het kantoor van Raiola in een statement. “Mino heeft tot het einde gevochten, met dezelfde kracht die hij altijd aan de onderhandelingstafels inzette. Zoals gewoonlijk maakte hij ons trots en realiseerde hij zich dat niet.”

De missie van Raiola

Raiola was erg belangrijk voor de voetballers die hij begeleidde. “Zijn missie was om voetbal een betere plaats te maken voor spelers. Die missie zullen we met dezelfde passie voortzetten. We willen iedereen bedanken voor de vele steun die we in deze moeilijke tijden hebben gekend. We vragen verder om respect voor de privacy van de familie en vrienden in deze tijden van rouw.”

Raiola werd geboren in Italië en verhuisde al op eenjarige leeftijd mee naar Haarlem. Zo groeide hij dus op in Nederland. De rechtenstudent groeide uit tot een van de bekendste en meest invloedrijke zaakwaarnemers van de wereld. Als belangenbehartiger van onder meer Erling Haaland, Zlatan Ibrahimovic en Paul Pogba kwam hij zeer geregeld in het nieuws. Ook stond hij velen Nederlandse topspelers bij, zoals Matthijs de Ligt.

0 Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie