Miedema straalt: “Ik verdien dit gewoon”

Foto: Miedema straalt: “Ik verdien dit gewoon”

De Oranje Leeuwinnen hebben vrijdagavond met 4-0 gewonnen van Schotland, maar toch zorgde een korte invalbeurt misschien wel voor het meeste applaus in De Goffert. Vivianne Miedema maakte na lang blessureleed haar rentree als international.

Teruggekeerde spits maakt korte invalbeurt

Een kleine week na haar Arsenal-comeback mocht Miedema ook meteen invallen bij de Nederlandse vrouwenploeg. “Het was heel speciaal”, vertelde Miedema na afloop aan de NOS. “Ik ben natuurlijk tien maanden keihard bezig geweest. Het was heel mooi om dat hier thuis te kunnen doen met zoveel fans op de tribune en ook mijn familie erbij. Volgens mij is het ook iets wat ik nu gewoon verdien.”

Miedema stond langdurig buitenspel door een zware knieblessure. Tijdens haar absentie moest ze veel wedstrijden missen, waaronder de WK-wedstrijden van de Oranje Leeuwinnen. Haar rentree in de selectie voelt echter als een warme jas. “Dit gevoel mis je als speler enorm als je niet fit bent. We hebben bijzondere fans en dat bleek vanavond wel weer. Dit kan ik nu ook afvinken en nu kunnen we weer vooruit kijken.”

“Natuurlijk had ik het gemist, de adrenaline en het zenuwachtig zijn bij wedstrijden, dat heb je niet als je niet kunt spelen. Vandaag was het weer een lange dag vol gezonde spanning. Daar keek ik enorm naar uit. Het is nu gewoon rustig opbouwen. Eigenlijk kun je er steeds een kwartiertje bij optellen, dus dat betekent dat het nog wel vijf of zes weken zal duren voor ik weer een hele wedstrijd kan spelen. Dat moeten we samen met Oranje en Arsenal heel verantwoordelijk aanpakken, maar daar moet ik mezelf ook in gaan vertrouwen”, aldus Miedema.

Gaat zij snel weer schitteren?

  • Ja
  • Nee
136+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie