Michael Silberbauer wil ‘aanvallen en doelpunten maken’

Foto: Michael Silberbauer wil ‘aanvallen en doelpunten maken’

FC Utrecht heeft de opvolger van Henk Fraser inmiddels binnen: Michael Silberbauer heeft het stokje van hem overgenomen in de Galgenwaard. De 41-jarige Deen, die in het verleden zelf in de Domstad speelde, heeft een aantal doelen bij zijn nieuwe werkgever, die hij in gesprek met Voetbal International op tafel legt.

Allereerst legt hij de ‘Michael Silberbauer-methode’ uit: “Ik wil een team zien dat gepassioneerd is, een team dat met energie speelt. Dat past ook bij deze club. Het is geen toeval dat ik me dat ook eigen heb gemaakt. Je moet hard werken, dat is de basis. Dat verwacht ik van mezelf en de staf, maar zeker ook van de spelers. En daarnaast wil ik ook goed voetbal zien.”

Onder Fraser waren de resultaten goed, maar het spel rijmde daar zo nu en dan niet mee… “We hebben onze waarden, de basisbeginselen. Daarnaast hebben we ook een idee hoe we aanvallend en goed voetbal willen spelen. Natuurlijk, we willen aanvallen en doelpunten maken. Maar dat wil elke trainer. Het is wel één van de doelen om leuker voetbal te spelen. Maar alles begint met je basis. Hoe sta je als elftal, hoe wil je opereren.”

Vijf of vier verdedigers?

In de eerste seizoenshelft speelde Utrecht met vijf verdedigers, maar dat ziet Silberbauer niet zitten: “Het zou fijn zijn om de optie te hebben om naar vijf terug te gaan, maar het is niet mijn standaard nee. We gaan in principe met vier verdedigers spelen.”

Wint FC Utrecht van Feyenoord?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Vijf of vier verdedigers?

  • Vijf
  • Vier
82+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie