Memphis en Van Gaal over penalty’s: ‘Dwingen spelers daarin niet’

Foto: Memphis en Van Gaal over penalty’s: ‘Dwingen spelers daarin niet’

Het zou zomaar kunnen dat het Nederlands elftal morgenavond penalty’s moet gaan nemen tegen Argentinië, net als in 2014. Toen liep dat verkeerd af, weet ook Memphis Depay.

“Ik heb het zelf nog niet meegemaakt. Ik heb wel in de wedstrijd zelf strafschoppen genomen, maar nog nooit een shoot-out. Ik heb die ervaring niet. Ik heb het in 2014 natuurlijk meegemaakt. Toen hoefde ik niet te nemen”, vertelt Memphis op de persconferentie vandaag. “Er komt veel spanning en druk bij kijken maar wij zijn professionele voetballers en moeten daarmee omgaan. We hopen het te beslissen in negentig minuten, maar je hebt dit toernooi gezien, dat het toch al een paar keer nodig was dat er penalty’s werden genomen.”

In de aanloop naar dit toernooi ging er veel aandacht uit naar penalty’s, maar uiteindelijk moeten spelers het toch zelf doen, weet Van Gaal. “Wij dwingen niet spelers een bepaalde kant op te schieten. Je moet zo dicht mogelijk bij jezelf blijven. De penalty’s moeten ze nemen op hun wijze maar wij ondersteunen ze op een wetenschappelijke manier wat ze zouden kunnen doen. Wij hopen dat het een klein plusje geeft als ze die penalty’s moete nemen. We kunnen geen garanties geven, maar wel dat plusje vergroten.”

Nuttige informatie

Memphis besluit: “De informatie die wij krijgen, helpt. Informatie over de keeper bijvoorbeeld. Andersom is het ook zo, want de keeper krijgt ook informatie over de spelers. Iedereen neemt hem op zijn eigen wijze met zijn eigen techniek. Dat probeert hij zodanig goed te trainen dat het een soort van vastigheid wordt.”

Scoort Oranje morgen exact twee goals?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Mocht het penalty’s worden, gaat Oranje dan winnen?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet..
79+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie