‘Megablunder bij Oranje Leeuwinnen’

Foto: ‘Megablunder bij Oranje Leeuwinnen’

De Oranje Leeuwinnen zijn definitief Europees kampioen af. Op zaterdagavond gingen ‘onze’ dames onderuit in de kwartfinale van het EK tegen Frankrijk (0-1 na extra tijd) en het is wel duidelijk dat het helemaal miszit bij de Leeuwinnen…

Veel komt op het bordje van bondscoach Mark Parsons terecht. En ook De Telegraaf rept van een regelrechte mismatch, een blunder om hem aan te stellen: “Er zit sowieso iets fundamenteels fout bij Oranje. De praatgrage Parsons is oprecht een aardige man, dat zeggen de spelers ook, maar met zijn Amerikaanse aanpak heeft hij de juiste snaar nog niet weten te raken. Containerbegrippen als ‘high energy‘, ‘spirit‘ en ‘togetherness‘ gaan het ene oor in en het andere oor uit, terwijl de spelers soms gewoon concreet willen horen waar ze aan toe zijn. Als trainer is het belangrijk om te klikken met je spelers, maar – en dat is de eerste les bij de cursus pupillentrainer – je moet vooral worden gerespecteerd om je kwaliteiten.”

En dat is bij Parsons totaal niet het geval, aldus het dagblad… “Waar hij predikt een aanvallende trainer te zijn, overlaadt hij zijn ploeg keer op keer met defensieve opdrachten. Neem het EK-duel met Zwitserland, de nummer 20 (!) van de wereld, toen hij per se Lia Wälti aan banden wilde leggen en zijn team daarop aanpaste. Daarbij ging hij voorbij aan het feit dat de aanval juist de beste verdediging is voor dit Oranje. Met Lieke Martens, Vivianne Miedema, Jill Roord en Van de Donk, spelers van Europese topclubs, heb je goud in handen. Zij verpieterden dit toernooi echter rond de middenlijn.”

KNVB

Dat betekent dat er gefaald wordt op alle niveaus: “Niet alleen de bondscoach, maar ook de KNVB moet zich achter de oren krabben. Door de trainer geen concreet doel te stellen – het proces is momenteel leidend – lijkt het alsof de bond de situatie rond het water makende vlaggenschip op zijn beloop laat. Oranje was het slechts aan zijn stand verplicht om de kwartfinale te halen, vond men in Zeist. Natuurlijk wordt er momenteel doorgeselecteerd, maar de ambitie spat er ondertussen niet echt vanaf.”

TIP: Verdien 2.75 keer je inleg als de Franse dames ook van Duitsland winnen!

Pijnlijk?

  • Vind ik zeker
  • Vind ik niet
620+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie