Mbappé snel gewisseld in Monaco, Milan klopt achttal Lazio

Paris Saint-Germain heeft vrijdagavond niet weten te winnen in de Ligue 1. Op bezoek bij AS Monaco bleven de Parijzenaars steken op een 0-0 gelijkspel.

PSG laat twee punten liggen in Monaco

Kylian Mbappé begon in de uitwedstrijd tegen zijn oude werkgever in de basis van PSG. De steraanvaller maakte in het Stade Louis II echter weinig indruk. Trainer Luis Enrique wisselde hem tegen Stade Rennes al voortijdig en besloot in Monaco zelfs al na 45 minuten in te grijpen.

Monaco kreeg verschillende mogelijkheden om de leiding te nemen. Folarin Balogun en Takumi Minamino zorgen voor serieuze dreiging. In de 25ste minuut leek Wissam Ben Yedder de ban te breken, maar in de aanvalsopbouw was buitenspel geconstateerd en dus bleef het 0-0.

Zonder Mbappé wist PSG weinig gevaar te stichten. De nummer één van de Ligue 1 kreeg via Vitinha nog wel een goede kans op de 0-1, maar doelman Radoslaw Majecki bracht redding.

Serie A: Milan klopt tiental Lazio

De Serie A-wedstrijd tussen SS Lazio en AC Milan is eerder op de avond een prooi geworden voor de formatie uit Milaan. In Stadio Olimpico maakte Noah Okafor na 88 minuten spelen het enige en dus winnende doelpunt: 0-1.

Lazio beleefde een horroravond. De schade bleef weliswaar beperkt qua doelpunten, maar de Romeinen raakten maar liefst drie spelers kwijt door een rode kaart. Luca Pellegrini (tweemaal geel), Adam Marusic en Matteo Guendouzi haalden het laatste fluitsignaal niet.

AC Milan doet dankzij deze zege weer mee in de strijd om plek twee. Juventus heeft slechts één punt voorsprong.

Gaat Mbappé deze zomer naar Real Madrid?