Manu over Groningen: “Zitten niet in een ideale situatie, maar…”

Foto: Manu over Groningen: “Zitten niet in een ideale situatie, maar…”

Elvis Manu kan er direct staan voor zijn nieuwe club FC Groningen. De 29-jarige aanvaller, die op de laatste dag van de transferwindow verrassend gehaald werd, laat weten fit te zijn.

Manu maakt een huurtransfer van het Bulgaarse Botev Plovdiv naar Groningen. “Ik ben al een tijdje weg uit Nederland, dus voor de meeste mensen ben ik een beetje van de radar verdwenen”, aldus de Dordrechter in de Transfer Deadline Show van De Trots van het Noorden. “Daarom is het interessant om te laten zien wat ik in huis heb. Fledderus belde me een dag voor de deadline, daar hielden we een goed gevoel aan over. Nederland is een heel mooi podium om op te spelen. Ik heb al in Nederland gespeeld, dus ik weet hoe het eraan toe gaat. Die kans wilde ik niet laten lopen.”

Groningen kan zondag in de thuiswedstrijd tegen FC Twente al beschikken over de winteraanwinst. “Ik heb gewoon wedstrijden gespeeld, dus qua fitheid zit het wel goed. Druk? Tja, wat is druk. Dat leg je jezelf op. Ik heb de nodige ervaring en in De Kuip gespeeld. Dat is een van de mooiste stadions om in te spelen. We zitten niet in een ideale situatie, maar in het voetbal kan het snel gaan.”

Manu heeft inmiddels al een lange lijst van clubs achter zijn naam, hij zat ook pas een half jaar bij Plovdiv. In Nederland kwam hij uit voor Feyenoord, Excelsior, SC Cambuur en Go Ahead Eagles.

Gaat hij veel betekenen voor Groningen?

  • Zeker wel
  • Nee, helaas
156+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie