‘Manchester United-transfer stapje dichterbij voor Frenkie de Jong’

Foto: ‘Manchester United-transfer stapje dichterbij voor Frenkie de Jong’

FC Barcelona slaagde er donderdag niet in om zich te plaatsen voor de volgende ronde van de Europa League. De Catalanen gingen met 2-1 onderuit tegen Manchester United, waardoor de Engelse verder bekerden na het 2-2 gelijke spel in Spanje. Frenkie de Jong kon volgens de Spaanse media zijn stempel niet op het spel drukken, al waren er wel lovende kritieken. Ook zagen zij dat de Nederlander speciale aandacht had gekregen van United-manager Erik ten Hag.

“Op Old Trafford, het Theatre of Dreams, had De Jong niet het optreden waarvan hij had gedroomd”, schreef Mundo Deportivo. Volgens het Spaanse medium kon de middenvelder Ten Hag niet overtuigen waarom hij bij Barcelona is gebleven.

De Nederlandse oefenmeester kwam dan ook als winnaar uit de bus repte de krant, die ook zag dat Ten Hag een plannetje had gesmeed om De Jong af te stoppen. “Het was de taak van Fred om Frenkie af te stoppen. Hij moest als een mug steeds rond hem hangen. En dat heeft hij gedaan.”

United-transfer

Ook AS noemde het optreden van De Jong wisselvallig. “Hij wisselde zeer goede acties af met mindere. Uiteindelijk sloeg het door naar de positieve kant. Ten Hag zal zeker deze zomer erop aandringen hem naar Manchester te halen.”

Marca was daarentegen zeer positief over De Jong, waarbij de krant stelt dat een transfer naar United weer een stapje dichterbij gekomen is. “Verlangde Ten Hag al eerder de handtekening van de oud-Ajacied. Na dit optreden zal hij met de clubleiding moeten praten om de komst te eisen. Gelukkig voor Barcelona wil De Jong niet weg.”

Moet Manchester United proberen om Frenkie de Jong komende zomer te halen?

  • Ja
  • Nee
1763+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie