‘Manchester City troeft Ajax af in transferstrijd’

Foto: ‘Manchester City troeft Ajax af in transferstrijd’

De kans is niet heel groot dat Ajax er in januari nog in gaat slagen om één van haar toptargets, de aanvallende middenvelder Bilal El Khannouss, naar Amsterdam te halen.

Het wonderkind van RC Genk heeft namelijk ook de interesse van Manchester City gewekt, zo schrijft de Belgische krant Het Laatste Nieuws vandaag. Bovendien zou ook SSC Napoli concreet op de markt zijn voor El Khannouss. Verder waren Bayern München, Manchester United en Paris Saint-Germain – net als Ajax – aanwezig middels een delegatie scouts bij RC Genk versus Club Brugge (3-1, afgelopen weekend). Ajax bekeek aldaar overigens ook Brugge-verdediger Abakar Sylla, die met twee keer geel van het geld werd gestuurd in de Jupiler Pro League-kraker.

Genk wil El Khannouss vooralsnog enkel verkopen als daarmee het transferrecord van België (Charles de Ketelaere, van Brugge naar AC Milan voor 32 miljoen euro) verbroken wordt. Daarmee lijkt Ajax reeds kansloos in de strijd om de Marokkaanse WK-ganger. “De Marokkaanse geruchten over dat Ajax onlangs 20 miljoen euro op hem had geboden, kloppen niet”, schrijft HLN verder nog.

Bij Genk blijven ‘is het plan’

El Khannouss zegt zelf over zijn nabije toekomst en alle geruchten: “Ik doe gewoon mijn ding op het veld. Alles wat ernaast gebeurt, is voor mijn makelaars. Of ik met zekerheid kan zeggen dat ik deze maand niet vertrek? In voetbal weet je nooit, maar dat is wel het plan. Ik wil nog prijzen pakken met Genk.”

Ajax moet een ultieme poging voor El Khannouss wagen

  • Eens
  • Oneens
377+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie