Manchester City naar WK-finale ten koste van Nederlands getint Red Diamonds Uwara

Het Manchester City van Pep Guardiola heeft zich dinsdagavond geplaatst voor de finale van het wereldkampioenschap voor clubteams. In Jeddah, Saoedi-Arabië, versloegen The Citizens het Japanse Red Diamonds Uwara met 3-0.

Bryan Linssen en Alex Schalk mochten invallen tegen City

De winnaar van de Champions League staat vrijdag in de finale tegenover het Braziliaanse Fluminense. De zegevierende ploeg van de hoogste Zuid-Amerikaanse voetbalcompetitie, de Copa Libertadores, versloeg maandagavond in de andere halve finale met 1-0 het Egyptische Al-Ahly.

Bij Urawa Red Diamonds kwamen Bryan Linssen en Alex Schalk in het spel. Zij waren beiden nog de matchwinnaars tegen het Mexicaanse Léon op dit wereldkampioenschap. Bij City speelde Nathan Aké de volledige wedstrijd, terwijl Erling Haaland, Kevin de Bruyne en Jérémy Doku afwezig waren bij het sterrenteam uit Engeland.

Manchester City domineerde de wedstrijd vanaf de eerste seconde. Toch betekende dat niet dat de ploeg van trainer Pep Guardiola in de eerste helft de ene na de andere kans kreeg. De Engelsen hadden moeite met het vinden van openingen in de defensie van Urawa Red Diamonds.

Eigen doelpunt

In de blessuretijd van de eerste helft slaagde City erin om op voorsprong te komen door een eigen doelpunt. Urawa-verdediger Marius Höibraten gleed de bal in het doel na een voorzet van Matheus Nunes. De Japanners boden weinig tot niets als reactie en slaagden er niet in om in de eerste helft een schot te lossen.

Vroeg in de tweede helft besliste City het duel definitief. Kyle Walker gaf een prachtige steekpass op Mateo Kovacic, die kalm afrondde oog in oog met de keeper. Zeven minuten later vergrootten de Engelsen hun voorsprong. Bernardo Silva kreeg de bal voor zijn voeten na een rebound en plaatste die vanaf ongeveer vijftien meter beheerst in de hoek. City kon vervolgens de wedstrijd zonder problemen controleren en uitspelen.

Wie wint het WK voor clubteams?

• Manchester City
  • Fluminense
99+ Votes

19:33
27+
Jahanbakhsh verrast: “Nog steeds in gesprek”
98+
Bosz gaat na topjaar ‘eerst ziek worden’: “Gebeurt altijd”