‘Manchester City dreigt uit Premier League gegooid te worden’

Foto: ‘Manchester City dreigt uit Premier League gegooid te worden’

Manchester City moet serieus vrezen voor een enorme straf. De Premier League heeft de club namelijk aangeklaagd voor het overtreden van een flink aantal reglementen in het kader van de Financial Fair Play, over een periode van de afgelopen negen jaar.

Een onafhankelijke commissie gaat zich nu over de zaak buigen. “De regerend kampioen van Engeland zou volgens onderzoek van de Premier League in de onderzochte periode (2009-2018) onvoldoende financiële informatie hebben aangeleverd. Daarbij zou het vooral gaan om (ontbrekende) gegevens met betrekking tot de inkomsten (inclusief sponsorinkomsten), aangesloten bedrijven en bedrijfskosten”, weet Voetbal International.

“De Premier League beweert ook dat City in het seizoen 2013/14 en tussen de seizoenen 2014/15 en 2017/18 niet voldeed aan de regels van de UEFA met betrekking tot clublicenties en Financial Fairplay. De huidige nummer twee in de Premier League zou ook niet hebben meegewerkt aan het onderzoek van de Premier League. In 2020 werd City al voor twee jaar geschorst voor Europees voetbal nadat de UEFA oordeelde dat de club tussen 2012 en 2016 de Financial Fair Play-reglementen had overtreden. Via het CAS ontsnapte City destijds aan een daadwerkelijke uitsluiting van Europese competities”, aldus VI tot slot.

Forse sancties dreigen

Volgens diverse Britse media is het niet uitgesloten dat City punten in mindering krijgt als de onafhankelijke commissie de Premier League gelijk geeft. Sterker nog: in het ergste geval wordt de club volledig uit de competitie geknikkerd, zo weet het betrouwbare medium The Times te melden.

Denk jij dat City zwaar gestraft gaat worden?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
3646+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie