Malen wil Dortmund-kater verwerken met winnen Nations League

Foto: Malen wil Dortmund-kater verwerken met winnen Nations League

Doneyll Malen leek op de slotdag van de Bundesliga af te stevenen op de landstitel met Borussia Dortmund. Het ging echter faliekant mis voor BVB dat niet wist te winnen van 1. FC Köln en daardoor Bayern München er uiteindelijk nog met de titel vandoor zag gaan. Een klap die nog altijd pijn doet bij Malen.

Pijnlijke klap voor Malen

In gesprek met De Telegraaf zegt Malen dat het nog altijd pijn doet. “De klap heb ik nog steeds niet helemaal verwerkt. Ik vraag me telkens af hoe dit mis heeft kunnen gaan.” De aanvaller kan het eigenlijk nog steeds niet geloven dat het is misgegaan. “Als je als sporter zó dichtbij bent, nadat je zó hard naar iets hebt toegewerkt, en het glipt tien minuten voor tijd uit je handen, dan komt dat keihard aan. Het hele team zat er volkomen doorheen. Of dit een litteken voor het leven is? Ik zal deze wedstrijd nooit vergeten, maar we moeten zorgen dat we ervan leren.”

Malen zelf beleefde een uitstekende laatste periode van het seizoen bij Dortmund en hoorde wekelijks bij de uitblinkers. “Ik had de laatste weken wel de goede vorm te pakken. Daarvoor zat ik op de bank en opeens mocht ik weer spelen. Die kans als rechtsbuiten heb ik gepakt. Het hielp dat ik die positie goed ken, want bij het Nederlands elftal en in de beginperiode bij PSV heb ik daar gespeeld. Met de trainer en mijn teamgenoten heb ik heel duidelijke afspraken gemaakt hoe we dat het beste konden invullen. Vervolgens is het gaan lopen”, concludeerde de buitenspeler.

Oranje-rol Malen

De Dortmund-aanvaller lijkt ook onder Ronald Koeman in de komende interlands de rechtsbuitenpositie te gaan bekleden. “De laatste veertien wedstrijden van Dortmund heb ik daar gespeeld. Als de bondscoach me als rechtsbuiten nodig heeft, dan sta ik rechtsbuiten.” Malen denkt dat hij er tevens goed op staat bij Koeman. “We hebben met het Nederlands elftal een geweldig team. En ik weet dat ik daar een actie, diepgang en doelgerichtheid aan kan toevoegen. Het vertrouwen van de bondscoach is belangrijk en dat voel ik, omdat ik onder hem in Duitsland (6 september 2019, 2-4, red.) ook mijn debuut heb mogen maken. We wonnen en ik scoorde. Maar het lijkt al heel lang geleden.”

Malen hoopt met Oranje in ieder geval de pijn te kunnen te verzachten van het mislopen van de titel met Dortmund. “De Nations League is voor mij een mooie, grote prijs. Hopelijk kan die de pijn verzachten. De kans dat we winnen is best groot, want het gaat maar om twee wedstrijdjes. We zijn hier met een doel en gaan er vol voor.”

Wint Nederland met 2-1 van Kroatië?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Zie jij Nederland de Nations League winnen?

  • Ja
  • Nee
37+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie