Makaay ziet Oranje-probleem: “Hebben er wel eens beter voor gestaan”

Foto: Makaay ziet Oranje-probleem: “Hebben er wel eens beter voor gestaan”

Het Nederlands elftal heeft volgens Roy Makaay niet de beschikking over absolute topspitsen. Een groot verschil met de periode dat de oud-aanvaller zelf nog actief was voor Oranje. Das Phantom kan de afwezigheid van echt goede Nederlandse spitsen dan ook maar moeilijk verklaren.

Oranje beschikte vroeger wel over topspitsen

“Ik kan er geen mooier verhaal van maken. We hebben er wel eens beter voor gestaan”, concludeert Makaay in het Algemeen Dagblad over het aanwezige spitsenprobleem. “Ik kom nog uit de tijd met pakweg vijf spitsen die allemaal konden spelen.”

“Met namen als Kluivert, Van Hooijdonk, Bergkamp, Van Nistelrooij, Hasselbaink en Van Persie zijn we recent altijd goed vertegenwoordigd geweest”, vervolgt de voormalig goalgetter. “En nu? We zijn allesbehalve rijk bedeeld.” Huidig bondscoach Ronald Koeman opteert voor Memphis Depay in de spits, maar de aanvaller ontbrak in de afgelopen interlandperiode vanwege blessureleed. Koeman posteerde daardoor Cody Gakpo in de spits, die ook niet echt te boek staat als een nummer negen.

Brobbey de beste nummer negen?

Brian Brobbey zou dat volgens Koeman wel kunnen zijn, maar speelde recentelijk mee met Jong Oranje op het EK in Georgië. Makaay vindt het lastig te verklaren waarom er momenteel zo weinig goede Nederlandse spitsen zijn. “Het is niet gemakkelijk om een spits op te leiden. Het neusje voor de goal heb je of je hebt het niet. Anders dan zaken als tweebenigheid, traptechniek en kopkwaliteiten, die kun je aanleren.”

Moet Brobbey de vaste spits van het Nederlands elftal worden?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, die is niet goed genoeg
359+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie