Maduro ziet lichtpuntje bij Ajax: ‘Enige die onverstoorbaar zijn niveau heeft gehaald’

Foto: Maduro ziet lichtpuntje bij Ajax: ‘Enige die onverstoorbaar zijn niveau heeft gehaald’

Ajax verspeelde in de laatste week van de eerste seizoenshelft maar liefst zeven punten. Volgens Hedwiges Maduro wist maar één Ajacied zich te onttrekken aan de malaise. Bij het ESPN-programma Voetbalpraat werd Steven Berghuis positief uitgelicht, terwijl ook Jurriën Timber ter sprake kwam.

Maduro was bij het praatprogramma te spreken over de optredens van de Ajax-middenvelder. “Ik vind Berghuis de enige Ajacied die onverstoorbaar zijn niveau heeft gehaald. Je keek naar hem en hij deed zijn best.” Dat zag Maduro ook, in tegenstelling tot een aantal andere Ajacieden, terug in de laatste competitiewedstrijd. “Tegen FC Emmen had ik ook echt het idee dat hij iets wilde laten zien. Dat had ik bij een aantal spelers niet.”

PEC Zwolle-aanvoerder Bram van Polen pikte Timber eruit. “Ondanks zijn matige laatste wedstrijden vind ik hem zó compleet en zó goed.” Dat de verdediger een aantal mindere wedstrijden speelde, is volgens Van Polen misschien wel verklaarbaar. “Misschien zat Timber al een beetje met zijn hoofd bij het WK, maar hij is zó goed. Hij kan in grote en kleine ruimtes verdedigen en aan de bal is hij altijd zo rustig met die lichaamsschijnbewegingen van hem.”

Bijlow of Pasveer

Maduro ging ook nog in op de keeperskwestie bij Oranje, die verwacht dat Pasveer – ondanks het rugnummer 1- niet de eerste keeper zal zijn. “Sterker nog: ik denk dat Bijlow gewoon gaat keepen. Iedereen denkt dat Pasveer gaat keepen en hij (Louis van Gaal, red.) hem (Bijlow, red.) weinig druk wil geven. Hij zei in zijn interview ook dat Pasveer meer een teamplayer is. Dat zeg je niet over je eerste keeper, want die keept altijd. Noppert is de penalty-specialist en Bijlow de keeper van de toekomst. Mijn gevoel zegt dat Bijlow gaat keepen.”

Moet Berghuis een basisplaats krijgen in Oranje?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, er zijn betere opties
579+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie