‘Madueke krijgt klap bij PSV’

Foto: ‘Madueke krijgt klap bij PSV’

PSV kan na een overwinning op Bodo/Glimmt met vertrouwen toewerken naar de Eredivisie-topper tegen Ajax. De Eindhovenaren kunnen in een onderling duel met het team van Alfred Schreuder de koppositie overnemen. Volgens het Algemeen Dagblad gaan de Eindhovenaren dat doen zonder Noni Madueke in de basis.

De Engelse aanvaller keerde onlangs terug van een blessure. Tegen Bodo/Glimmt stond de rechtsbuiten nog zeventig minuten op het veld. Eerder maakte de oud-speler van Tottenham Hotspur in de uitwedstrijd tegen FC Groningen zijn rentree. Daarna maakte hij ook nog minuten tegen NEC Nijmegen.

Voor de wedstrijd tegen Ajax lijkt Van Nistelrooy terug te vallen op de keuze tijdens de blessure van de Engelsman. De afwezigheid van Madueke betekende dat Xavi Simons veel kansen kreeg om zich te bewijzen. De aanvallende middenvelder speelt het liefst achter de spits, maar laat zien dat hij ook vanaf de rechterflank een meerwaarde voor PSV heeft.

Het Algemeen Dagblad verwacht dat de trainer van de Eindhovenaren geen verandering in die succesformule brengt. Voor Luuk de Jong, die net als Madueke terugkeerde van een blessure, is er wel een basisplek. Cody Gakpo maakt de aanval volgens de krant compleet.

Op het middenveld kiest Van Nistelrooy voor het controlerende duo Erick Gutiérrez en Ibrahim Sangaré, die net als Edson Álvarez aan de andere kant de defensieve balans bewaren. Joey Veerman staat daardoor weer op tien.

Vermoedelijke opstelling PSV: Benítez; Mwene, Ramalho, Obispo, Max; Sangaré, Veerman, Gutiérrez; Simons, De Jong, Gakpo

Madueke verdient basisplek

  • Ja
  • Nee
2647+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie