‘Maar één keer eerder een speler gezien zoals Haaland’

Foto: ‘Maar één keer eerder een speler gezien zoals Haaland’

Erling Haaland voegde afgelopen weekend in de stadsderby tegen Manchester United maar weer eens drie doelpunten toe aan zijn totaal. Het is zijn derde (!) hattrick in acht optredens en dus kan ook Liverpool-legende Jamie Carragher niet anders dan lyrisch over de Noor zijn.

“Verdedigers gaan wedstrijden nu in met de gedachte dat ze voor schut gezet kunnen worden. Het maakt niet eens meer uit of hij scoort, zolang hij je maar niet in de verlegenheid brengt, denken ze. Je denkt alleen maar aan hem, als hij je tegenstander gaat zijn”, vertelt Carragher op de Britse buis.

“Ik heb dat maar bij één speler ooit eerder gevoeld.. Thierry Henry. Hij kon me mentaal echt beïnvloeden. Ik speelde tegen zoveel geweldige spelers. Altijd dacht ik: ik kan ze verslaan, zij maken ook fouten. Maar bij Henry dacht ik de hele tijd aan hem.”

Henry-effect

Het resulteerde in een loodzware krachtmeting op Highbury, het voormalige stadion van Arsenal. “Een van de meest beschamende vertoningen die ik ooit heb meegemaakt op een voetbalveld. Ik viel voorover, kroop ineen en was geen schim meer van de speler die ik was. Het was het Thierry Henry-effect. Nu zie ik Haaland en doet hij me daaraan denken. Ik heb het alleen bij Henry gezien. Je kan wel gaan denken: hij mag niet scoren. Alleen is dat nog wel te voorkomen?”, aldus Carragher tot slot.

TIP: 2.25x je inleg als Haaland topscorer van de Champions League wordt!

Haaland is in potentie net zo goed als Henry

  • Eens
  • Oneens
57+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie