Lof voor Feyenoord-revelatie: “Ontzettend te spreken over zijn ontwikkeling”

Foto: Lof voor Feyenoord-revelatie: “Ontzettend te spreken over zijn ontwikkeling”

Feyenoord haalde afgelopen zomer meerdere linksbacks naar Rotterdam (Marcos Lopez, Fredrik Björkan) maar voor nu lijkt eigen jeugdspeler Quillindschy Hartman de nummer één voor op die vacature. Tegen FC Volendam mocht hij in de basis starten afgelopen weekend.

“Dat vond ik een logische keuze”, reageert voormalig voetballer en analist Rory de Groot, geciteerd door FR12. “Hij viel ijzersterk in tegen Lazio en dan dwing je zo’n plek ook af. Met name omdat Lopez de afgelopen wedstrijden wat minder goed speelde, dus die staat ter discussie zoals dat heet. Dan valt Hartman in zo’n belangrijke wedstrijd zo in, met zo’n prachtige assist. Hij was ook zo scherp, zo goed in de passing en in het opkomen: dan dwing je het af. Hij heeft het ook absoluut waargemaakt tegen Volendam.”

“Ik ben ontzettend te spreken over zijn ontwikkeling”, vervolgt De Groot. “Vanaf het moment dat hij zijn debuut heeft gemaakt zie je dat hij stappen maakt. Lazio-uit was inderdaad een wat mindere helft, maar ik was daar veel minder kritisch over dan mensen om me heen. Met name omdat Feyenoord het als geheel in Rome heel zwaar had. Dan kom je als verdediger vaak op posities te staan waarin je moet gaan kiezen en dat is gewoon heel moeilijk, daar komt ook ervaring bij kijken enzovoort. Het team stond toen ook nog veel minder goed op zijn benen. Het is nu veel meer ingespeeld: je ziet nu steeds meer duidelijke lijnen in het team ontstaan en daar profiteert zo’n jonge jongen ook van. Ik vind zijn bravoure heel fijn om naar te kijken: hij staat zijn mannetje, verdedigend is hij scherp, maar hij is vooral aanvallend en in de passing heel belangrijk. Hij gaat altijd mee naar voren en heeft een uitstekende trap. Dat liet hij gisteren ook weer zien.”

‘Leuke toevoeging in dit seizoen’

De Groot besluit: “Hij heeft ook echt oog voor die diepgang. Tegen Volendam was er een moment en dan coacht hij Paixão naar binnen: Hartman is dus een jonge jongen, die weer een kans krijgt, en dan zijn maatje, als andere jonge jongen, al coacht van ‘jij moet daarheen en dan ga ik naar daar’. Het was ook perfect gecoacht en er ontstond ook direct gevaar uit. Ik vind hem een hele leuke, nieuwe toevoeging in dit seizoen. Ik verwacht zeker dat hij nog heel veel minuten gaat maken.”

Scoort Hartman de 1-0 tegen Cambuur?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Hartman is nu al beter dan Lopez

  • Eens
  • Oneens
195+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:42
36+
Mogelijke Slot-opvolger reageert: “Ik doe niet aan geruchten”
23:18
15+
Everton doet Liverpool pijn in titelrace, United met de schrik vrij
22:53
47+
Tiental Ajax kan ternauwernood historische zege Excelsior voorkomen
22:45
562+
Litmanen sluit baan bij Ajax niet uit: ‘We zullen zien’
22:28
141+
Sean Klaiber volgt Utrecht op de voet: “Elke wedstrijd”
22:05
308+
‘Ongelofelijk domme Ajacied saboteert de boel’
21:57
349+
‘KNVB-ingreep na Ajax-Excelsior’
21:43
334+
‘Grote Potter-ontwikkeling bij Ajax’
21:22
36+
Van ‘t Schip alsnog met positieve update over ervaren duo
21:05
119+
‘Barcelona gaat helemaal los met 1,2 miljard’
20:42
32+
Derde plaats kan Twente nauwelijks meer ontgaan na zege op Almere City
20:17
420+
‘Antony-shock bij Manchester United’
20:00
65+
Dit zijn de opstellingen van Ajax en Excelsior
19:42
108+
Endrick onthult bizar contract met vriendin Gabriely
19:31
645+
‘Frenkie de Jong heeft laatste duel gespeeld’
19:19
256+
‘Rotterdam naait Feyenoord keihard’
19:00
13+
OMKOPING in bekerfinale! | Groeten out Afrika #1
18:43
637+
‘Robin van Persie wordt hoofdtrainer’
18:40
402+
‘Arne Slot ziet nachtmerrie uitkomen’
18:19
1497+
‘Ajax-transfers door Diant Ramaj’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie