Lampard prijst United-aanwinst: ‘Fantastische teamspeler’

Foto: Lampard prijst United-aanwinst: ‘Fantastische teamspeler’

Mason Mount maakte deze zomer voor 65 miljoen euro de overstap van Chelsea naar Manchester United. Voormalig Chelsea-manager Frank Lampard stelt dat Erik ten Hag met een echte voorbeeldprof krijgt te maken.

Mount kende doorbraak onder Lampard

Lampard maakte Mount al mee bij Derby County. Destijds huurde de oefenmeester Mount dankzij zijn netwerk de aanvallende middenvelder van Chelsea. Een seizoen later zwaaide Lampard zelf de scepter bij The Blues, waarna het snel duidelijk werd dat Mount een kans zou krijgen op Stamford Bridge. Dat pakte goed uit voor Mount, die zich in de basis speelde bij Chelsea.

In de podcast Diary of a CEO vertelt Lampard dat Mount een geweldige aankoop is voor United. “Het mooie aan werken met Mason is dat hij je zoveel geeft als het gaat om zijn inzet. Alles wat je hem vraagt, kan hij je bieden. Ik denk dat iedere echt goede speler die spelintelligentie en drive moet hebben.”

De oefenmeester snapt dat de verwachtingen hooggespannen zijn, maar denkt dat Mount zich wel in het elftal van Ten Hag speelt. “Als je probeert een groep met een echte teammentaliteit te smeden, dan past hij daar zeker bij. Ik denk dat Mount daar een fantastische speler zal zijn.”

Lampard vindt het jammer dat Mount vertrokken is bij Chelsea, maar snapt zijn keuze. “Ik weet dat Chelsea voor hem een grote liefde is, maar tegenwoordig maken spelers vaker een transfer dan in mijn tijd. Ik had hem graag bij Chelsea zien blijven.”

Zie jij Mount komend seizoen basisspeler worden bij United?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
228+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie