‘Laat Feyenoord het bekerduel met SC Heerenveen schieten?’

Foto: ‘Laat Feyenoord het bekerduel met SC Heerenveen schieten?’

Feyenoord kan zich woensdagavond ten koste van SC Heerenveen plaatsen voor de halve finale van het bekertoernooi. Hoewel er door de buitenwacht misschien gesteld wordt dat het kampioenschap belangrijker is wil Feyenoord-aanvoerder Orkun Kökçü daar niets van weten.

In gesprek met het Algemeen Dagblad geeft Kökçü aan dat Feyenoord het bekertoernooi niet wil laten schieten. “Zo denken wij zeker niet. Als speler wil je meedoen op alle fronten en als het zover is, laat je dat niet opeens schieten.” De middenvelder ziet zelfs de beker als een snelle weg naar een hoofdprijs. “Bovendien zitten we al in de kwartfinale en als we daadwerkelijk Heerenveen uitschakelen is de finale in ons eigen stadion al heel dichtbij. Het is een cliché natuurlijk, maar die beker is een snelle weg naar succes.”

Fit Feyenoord

De Turks international denkt niet dat de bekerwedstrijden een fysieke belemmering zijn voor Feyenoord, omdat het nog om de landstitel knokt en ook nog twee Europese wedstrijden in het verschiet heeft liggen tegen Shakhtar Donetsk. “Die fitheid is niet zo’n item bij ons. Daar maken we ons geen zorgen om. Natuurlijk is het zo, dat als je meer wedstrijden speelt, er altijd een kans is dat je een blessure oploopt. Maar deze reeks kan ons ook sterker maken.”

De spelmaker van de Rotterdammers weet dat zijn ploeg er goed voor staat in de Eredivisie, maar weet ook dat de prijzen pas aan het einde van de rit verdeeld worden. “Natuurlijk hebben we ambities. Je wil kampioen worden, de bekerfinale halen en Shakhtar Donetsk uitschakelen. Maar daar moet nog heel veel voor gebeuren en dat beseft iedereen binnen de club. Dan moet je gewoon heel constant presteren.”

Wint Heerenveen van Feyenoord?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Wie denk jij dat er doorgaat?

  • SC Heerenveen
  • Feyenoord
883+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie