Kranten maken gehakt van Feyenoord: ‘Parodie op profvoetbal’

Foto: Kranten maken gehakt van Feyenoord: ‘Parodie op profvoetbal’

Het Feyenoord van Arne Slot kroop donderdagavond door het oog van de naald door in de absolute slotfase alsnog af te rekenen met het nietige FC Drita: 3-2. Guus Til redde de Rotterdammers door een hattrick te maken. De Nederlandse ochtendkranten zijn logischerwijs bijzonder kritisch op het vertoonde spel van Feyenoord…

De Telegraaf waarschuwt Slot: “Dat hij niet in een gespreid bedje terecht kwam, wist Slot al toen hij zijn handtekening zette onder zijn contract bij Feyenoord. Maar dat hij bijna een Olympische berg moet beklimmen en al blij mag zijn als hij in de komende seizoenen af en toe brons verovert, zal hij nooit hebben vermoed. Atleten die naar de Olympische Spelen willen, leggen een traject van vier jaar af om er te komen. Slot dreigt eenzelfde weg te moeten afleggen voordat hij met Feyenoord beslag kan leggen op eremetaal.”

“Als de docu-serie van Disney nog niet was afgerond, had deze wedstrijd er nog als een parodie op profvoetbal aan kunnen worden vastgeplakt”, gaat De Telegraaf verder. “Zelfs sterkhouders Kökcü, Toornstra, Sinisterra gingen mee in het verval.”

Het Algemeen Dagblad ziet dat het treffen tussen Feyenoord en Drita ‘een beproeving’ is geweest. “Een tragikomische lachfilm haast, waarin de Rotterdammers na de eerste goal van Til snel op gênante wijze op 1-2 achterstand komen. Waarin de hoofdschuldige daarvan, Leroy Fer, met elk fluitconcert aan zijn adres een tandje langzamer lijkt te gaan lopen. En waarin de verzorger van FC Drita met zijn maatje meer elke kleine blessurebehandeling tot kostbare tijdwinst voor de Kosovaren weet te promoveren.”

Terechte kritiek?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet
714+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie