Koopmeiners mist Oranje-ster in selectie: ‘Doodzonde dat hij er niet bij is’

Foto: Koopmeiners mist Oranje-ster in selectie: ‘Doodzonde dat hij er niet bij is’

Teun Koopmeiners vindt het ‘doodzonde’ dat het Nederlands elftal het deze week moet doen zonder spel- en smaakmaker Frenkie de Jong, die er uitligt door blessureleed. Dat vertelt zijn ploeggenoot (en tevens concurrent op het middenveld) aan De Telegraaf.

Teun Koopmeiners mist Frenkie de Jong bij het Nederlands elftal

De Jong is geblesseerd aan zijn enkel. “Het is doodzonde dat hij er deze week weer niet bij is, want heel Nederland mag blij zijn dat Oranje zo’n speler als Frenkie heeft. Gigantisch goed. Frenkie is een geweldige speler. Dat zie je niet alleen in wedstrijden, want tijdens trainingen zie je ook dat zijn kwaliteiten uitzonderlijk zijn.”

Koopmeiners kan nog veel van De Jong leren, vindt hij zelf. “Het uitspelen van een mannetje voor onze verdediging, waardoor er op het middenveld spelers vrij komen. Bij AZ was ik iemand die onder de druk uit voetbalde door middel van korte of lange passes. Frenkie dribbelt een tegenstander voorbij.  Ik heb veel naar hem gekeken en merk nu dat ik bij Atalanta ook probeer meer een mannetje uit te spelen. Misschien nog niet op zijn niveau, maar toch.”

“De schijnbewegingen die hij vóór en na zijn aannames maakt, wil ik zo goed mogelijk kopiëren. Maar met zijn elegantie zie je altijd zijn eigen handtekening. En wat Frenkie van mij kan leren? Misschien mijn traptechniek. Maar dat moet je echt aan hem vragen.” Door de absentie van De Jong komt er in elk geval een plek vrij op het middenveld. Koopmeiners realiseert zich dat de concurrentie met onder meer Tijjani Reijnders, Joey Veerman, Jerdy Schouten en Georginio Wijnaldum moordend is, maar gelooft desondanks heilig in zijn kansen. “Gewoon mijn eigen kwaliteiten. En de vorm waarin ik verkeerd geeft me natuurlijk ook een extra boost. Daardoor kan ik de bondscoach laten zien wat hij op een eindtoernooi aan me heeft.”

Koopmeiners moet in de basis bij Oranje

  • Eens
  • Oneens
157+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie