‘Kökcü leidt Feyenoord in De Klassieker’

Foto: ‘Kökcü leidt Feyenoord in De Klassieker’

André Bahia stond als centrale verdediger op het veld toen Feyenoord voor het laatst in de Johan Cruijff ArenA met een overwinning van het veld stapte. In gesprek met RTV Rijnmond gaat de oud-verdediger in gesprek over de komende tweestrijd tussen de aartsrivalen.

Volgens Bahia is aanvoerder Orkun Kökcü de belangrijkste route naar winst in Amsterdam. “Orkun gaat met zijn techniek het verschil maken. Hij speelt momenteel prima bij Feyenoord en heeft alles over voor dit team. Zijn doelpunten zijn dit seizoen heel belangrijk voor de ploeg. De basis van Feyenoord, dát is Kökcü.”

Bij de laatste overwinning van Feyenoord in Amsterdam moeten we terug naar de tijd dat Dirk Kuyt en Salamon Kalou, destijds bekend als het befaamde duo K2, de doelpunten maakten voor de Rotterdammers. Het waren sowieso andere voetbaltijden, vertelt Bahia.

Bahia over Ajax – Feyenoord

“Toen ik voor de eerste keer in Amsterdam speelde, waren er nog supporters van Feyenoord bij. Door hen werden we echt gesteund. De supporters van Feyenoord zijn de beste”, geeft hij aan.

“Ze zijn er altijd bij. Ik volg hen. Feyenoord zit in mijn hart”, vervolgt de oud-verdediger. “Jammer dat ze er komende zondag niet bij zijn. De steun van de supporters is namelijk belangrijk voor de spelers.”

Als Bahia naar Feyenoord kijkt, heeft hij speciale aandacht voor landgenoot Igor Paixão. Volgens Bahia presteert de linksbuiten goed. “Zeker omdat het pas zijn eerste seizoen in Rotterdam is. Dat is niet makkelijk voor een Braziliaan. Paixão heeft al een paar keer gescoord en echt het verschil bij Feyenoord gemaakt.”

Bahia woont inmiddels in Braga en heeft zijn eigen voetbalbedrijf. Zondagmiddag zit hij echter voor de buis. “Mijn kinderen zijn overigens allemaal voor Feyenoord en Flamengo. Dus ik ga zondag thuis met mijn familie naar Ajax-Feyenoord kijken. De barbecue gaat dan ook aan, haha! Dat is echt lekker. Maar ik heb er echt zin in.”

Ajax
Feyenoord
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 19 maart 2023 14:29.

Heeft Feyenoord een kans?

  • Ja
  • Nee
198+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie