Koeman laat Van Gaal links liggen: ‘Zie het nut er niet van in’

Foto: Koeman laat Van Gaal links liggen: ‘Zie het nut er niet van in’

Ronald Koeman vertelde maandag op de persconferentie een nieuwe weg in te slaan met het Nederlands elftal. Het systeem dat Louis van Gaal hanteerde bij Oranje gaat overboord. Koeman vindt het dan ook niet nodig om nog een onderhoud te hebben met Van Gaal.

Tijdens zijn eerste periode als bondscoach heeft Koeman wel contact gehad met Van Gaal. Dat liet de oefenmeester maandagmiddag weten tijdens de persconferentie. “Ik heb het in de eerste periode wel gedaan, toen heb ik met zowel Van Gaal als Dick Advocaat gesproken. Dat heb ik nu niet gedaan. Ik vind het ook niet interessant.”

Koeman zegt er ook geen meerwaarde in te zien, gezien hij stelt zijn eigen plan te willen trekken. “Ik ga het zelf doen met de staf, ik heb mijn eigen ideeën en de ervaring. We gaan het iets anders doen qua speelwijze. Ik vond dat deze keer niet nodig.”

Gesproken met internationals

De nieuwe bondscoach ontkende dat het ook maar iets te maken had met een mogelijke stroeve relatie met Van Gaal. Wel vertelde Koeman dat hij al contact heeft gehad met een aantal Oranje-internationals. “Ik heb een aantal spelers gesproken, maar niet iedereen. Met de ambassadeurs van het team. Die namen kun je zelf wel invullen.”

Verder wilde Koeman er niet heel veel over kwijt, die dat meer een zaak vindt van hem en de spelers. “Ik heb het ook gehad over wat we gaan doen en hoe we gaan spelen. Het is veel meer gegaan over waar ik naartoe wil en hoe zij daarin staan. Niet over wat achter ons ligt.”

31+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie