Koeman houdt hoop op terugkerende spelers: “Niet voor hele periode uitgeschakeld”

Foto: Koeman houdt hoop op terugkerende spelers: “Niet voor hele periode uitgeschakeld”

Ronald Koeman is geschrokken van het griepvirus in het trainingskamp van Oranje, waardoor vijf spelers naar huis moesten. Al snel keek de bondscoach vooruit, die niet uitsluit dat een aantal van hen terugkeren voor het treffen met Gibraltar.

Koeman gaat in op griepvirus bij Oranje

Koeman werd donderdagavond iets na zevenen ingelicht door de bondsarts. “Volgens mij heb ik niet gevloekt, maar ik schrok wel”, blikte de oefenmeester terug. Toen hij naar beneden ging zag hij nog één getroffen international. “Ik zag Joey Veerman nog zitten, hij zat op een taxi te wachten. Sven Botman was al weg. Dan krijg je het hele verhaal te horen en moet je snel schakelen.”

Koeman had na de vijf afvallers nog twintig spelers over in de selectie. “Maar je mist ook een derde keeper”, doelde hij op het afhaken van debutant Verbruggen. “Je kunt niet met twee keepers de wedstrijd ingaan, dat risico is veel te groot.” Na overleg met de staf riep Koeman Kjell Scherpen, Ryan Gravenberch en Stefan de Vrij op. Twee veldspelers waren voor hem genoeg. “Met Gravenberch en De Vrij erbij, hebben we alle posities dubbel bezet.”

“Niet definitief”

Koeman weet nog niet of er zaterdag na het duel met Frankrijk spelers zullen terugkeren. “De vijf die naar huis zijn, zijn nog niet voor de hele periode uitgeschakeld. Dat is niet definitief. Het is niet definitief dat ze er niet meer bij komen in deze periode. Dat ligt eraan hoe het zich heeft ontwikkeld.” Maandagavond staat de tweede wedstrijd in de EK-kwalificatiereeks tegen Gibraltar op het programma.

Scoort zowel Oranje als Frankrijk?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Handig om nog spelers terug te halen voor tweede duel?

  • Alleen als het echt geoorloofd is
  • Nee, sowieso niet doen!
61+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie