Koeman: “Heb hem laten debuteren, dus dat baas zal wel meevallen”

Foto: Koeman: “Heb hem laten debuteren, dus dat baas zal wel meevallen”

Ronald Koeman liet Nigel de Jong op 19 oktober 2020 in de wedstrijd tussen Ajax en AZ nog debuteren als toenmalige trainer van de Amsterdammers. Inmiddels zijn de rollen omgedraaid en is Nigel de Jong als directeur topvoetbal van de KNVB nu de baas van Koeman. Toch zal dat volgens de nieuwe bondscoach van Oranje vooral formeel zijn.

“Formeel is hij mijn baas, maar ik heb hem ooit laten debuteren bij Ajax, dus dat baas zijn zal wel meevallen”, vertelde Koeman maandagmiddag met een kwinkslag op de persconferentie. “Ik vind de keuze heel goed, van Nigel. Ik heb er ook met de KNVB over gesproken. Het was ook een item voor de KNVB. Toevallig kwam ik Nigel van de zomer tegen op een golftoernooi in Mallorca.”

De bondscoach gaf ook aan dat De Jong bij hem thuis is geweest om het een en ander te bespreken. “Hij moet zorgen dat alles geregeld is rondom het elftal. Dat is gemakkelijker met iemand die zelf de top heeft gehaald als speler.”

De keuzeheer kijkt dan ook uit naar de hernieuwde samenwerking met zijn voormalig pupil. “Ik ga uit van een leuke, prettige samenwerking. Hij is iemand die zijn mening geeft en dat ben ik ook. Er zal best wel eens een discussie zijn, maar we weten allebei waar we naartoe willen.”

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 25 januari 2023 18:43.

Denk jij dat het duo De Jong en Koeman Oranje een prijs gaan bezorgen?

  • Ja, dat verwacht ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
113+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie