KNVB reageert op veelbesproken brief AZ

Foto: KNVB reageert op veelbesproken brief AZ

De KNVB heeft vrijdag gereageerd op de brief van AZ van vorige week, waarin de integriteit van de voetbalbond in twijfel werd getrokken. In Alkmaar constateerde men uit de reactie dat de vraag om een onafhankelijk onderzoek is genegeerd, waarop de club andermaal een aanvraag hiervoor heeft ingediend.

AZ ziet vraag om onafhankelijk onderzoek genegeerd worden

“AZ heeft de reactie van de KNVB op onze brief ontvangen. We gaan de antwoorden bestuderen en zullen daarna reageren. Een ding dat opvalt is dat er geen reactie is gekomen op ons verzoek om een (onafhankelijk) feitenonderzoek. Daar heeft AZ nog opvolging om gevraagd bij de KNVB”, bevestigt de Eredivisionist op de clubwebsite.

Boze brief AZ

AZ heeft op 10 maart een boze brief gestuurd naar de KNVB. De Alkmaarse club stelt dat er sprake is van onbehoorlijk bestuur, achterkamertjespolitiek en ongeoorloofd handelen in het belang van specifieke clubs. Zo heeft de Alkmaarse club het idee dat de rvc-voorzitter Jan Albers ‘het lijntje tussen de KNVB en Ajax, PSV en Feyenoord heeft geïnstitutionaliseerd met een speciale (voorkeurs)positie voor die drie’. AZ wil daarom een onafhankelijk onderzoek laten uitvoeren.

De kwestie kan niet los worden gezien van de ophef in 2020. Drie jaar geleden werd het Eredivisie-seizoen voortijdig afgebroken door de coronapandemie, maar de manier waarop zit AZ nog altijd dwars. Zo wijst de club, op dat moment samen met Ajax serieus in de race voor de landstitel, op het feit dat er nooit financiële tegemoetkoming is aangeboden.

AZ heeft groot gelijk

  • Eens
  • Oneens
100+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie