‘Klopp houdt ervaren kracht binnenboord’

Foto: ‘Klopp houdt ervaren kracht binnenboord’

Jürgen Klopp kan aankomend seizoen ‘gewoon’ beschikken over Thiago Alcântara, zo laat The Athletic weten. De 32-jarige middenvelder is namelijk niet ingegaan op een lucratief aanbod uit Saoedi-Arabië.

Contract Thiago bij Liverpool

Meerdere grote spelers besloten het laatste jaar om naar het land te vertrekken. Zo liet Cristiano Ronaldo afgelopen winterstop al Manchester United achter zich om naar Saoedi-Arabië te gaan, terwijl Karim Benzema na het vorige voetbaljaar naar buiten bracht dat hij dezelfde keuze maakte.

Het is voor Saoedi-Arabië nog niet genoeg, want verschillende spelers kregen de voorbije weken de mogelijkheid om een financieel zeer aantrekkelijke deal te ondertekenen. Een van die spelers was naar verluidt Thiago. De Spanjaard heeft nog een contract van een seizoen en kan zo voor een relatief laag transferbedrag bij Liverpool vertrekken.

Voor Thiago was het echter al snel duidelijk dat hij nog niet klaar was in het Europese voetbal, waardoor hij de betreffende club inmiddels heeft laten weten dat hij niet op het aanbod wil ingaan. Ook Liverpool zou niet staan te springen om Thiago deze zomer al te laten gaan en houdt hem het liefst in Engeland.

Uitdaging voor Klopp

De hoofdtrainer moet de komende weken een flinke puzzel leggen op het middenveld. Met de komst van Alexis Mac Allister en Dominik Szoboszlai van respectievelijk Brighton & Hove Albion en RB Leipzig heeft Liverpool namelijk twee veelbelovende versterkingen aan de selectie toegevoegd. Thiago wisselde de afgelopen jaren basisplaatsen af met perioden op de reservebank.

Pakt Liverpool volgend seizoen de landstitel?

  • Ja, absoluut
  • Nee, ik denk het niet
158+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie