Klinsmann: ‘Eén groot verschil tussen Oranje en Brazilië’

Foto: Klinsmann: ‘Eén groot verschil tussen Oranje en Brazilië’

Het Nederlands elftal werd in de kwartfinale van het WK uitgeschakeld, net als een dag ervoor Brazilië. Toch ziet voormalig topspeler- en trainer Jürgen Klinsmann ‘één groot verschil’ tussen de twee ploegen en hun toernooiverloop.

Namelijk: “De Brazilianen kregen de gelijkmaker zo laat in de verlenging om hun oren, dat ze geen tijd en mogelijkheid meer hadden om de boel te reorganiseren en nog goed voetbal te gaan spelen. Het was alsof ze een klap in hun maag kregen, waarvan ze niet snel konden herstellen”, blikt Klinsmann, tegenwoordig lid van een technische studiegroep van de FIFA, terug, geciteerd door De Telegraaf.

“Bij de wedstrijd van Nederland kregen de Argentijnen met de bijzondere goal in de laatste minuut ook een tik, alleen hadden ze daarna de complete verlenging, dertig minuten dus, om zich te herpakken. Ook al waren ze even flink geschokt door de 2-2 (Wout Weghorst, red.), ze zetten hun hoofd weer op nul. Ze besloten op een goede manier aan te vallen en raakten zelfs de paal nog.”

Strafschoppen

En dus werd de strafschoppenreeks ‘een psychologisch spelletje’. “Dat is dit hele WK iets van de mentale kant. Ik heb mijn eigen kijk op de volgorde altijd. Je zet je best shooter als eerste, daarna ga je de ranking af van je technisch schietende mensen… Maar zelfs de mannen met de beste trap gingen door de enorme druk in de fout. Voordat je eenmaal de bal hebt neergelegd en door alle fratsen echt kan schieten, is er zoveel tijd voorbij gegaan. En al die tijd bleven de spelers maar nadenken. Dan loopt de spanning in een knock-outwedstrijd hoog op. Kijk naar Harry Kane, die moest door de VAR-check nog langer wachten…”

Dacht jij dat Brazilië wereldkampioen zou gaan worden?

  • Ja, eigenlijk wel
  • Nee, ik niet
401+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie