Klaassen: “Zou ook niet weten wie anders”

Foto: Klaassen: “Zou ook niet weten wie anders”

Davy Klaassen is overwegend positief na de WK-wedstrijd tegen Qatar. Oranje stelde de groepswinst veilig middels een 2-0 overwinning, maar tot zijn eigen verrassing werd de Ajax-middenvelder verkozen tot Man of the Match.

Voetbal International informeerde na afloop of Klaassen dit had verwacht. “Nee, eigenlijk niet”, antwoordde de middenvelder eerlijk. “Daar denk je ook niet over na tijdens zo’n wedstrijd. Ik zou ook niet weten wie het anders moet zijn. Ik ben blij dat we hebben gewonnen, daar gaat het om.”

Volgens Klaassen is het gevoel ‘beter’ dan na Ecuador (1-1). “Ik had de hele wedstrijd het gevoel dat we makkelijk zouden winnen, maar sprankelend was het nog niet.” Wel was er meer samenhang op het middenveld. “We speelden wat dichter op elkaar, zodat je ook wat beter in de combinatie kunt spelen. Ook voorin speelden we dicht bij elkaar voor het eerste doelpunt. Dan kun je die combinaties maken.”

Ondanks de zege op Qatar was er opnieuw veel kritiek op het veldspel. Te makkelijk, vindt Klaassen: “Elke wedstrijd wil je tien kansen creëren, maar het is ook wel lastig. Geen enkele ploeg loopt zo even door de groepsfase heen. Het voetbal is veranderd, je loopt niet meer zomaar over een team heen.”

Reactie De Roon

Marten de Roon maakte zijn basisdebuut in dit WK-duel. De middenvelder legt uit waarom zijn rol zo belangrijk is: “De ruimtes waren ontzettend groot tegen Ecuador, denk ik. Soms hadden we geen middenveld. Ik ben iemand die wat minder gaat zwerven, die liever in de zone blijft staan. Als er dan wat fout gaat, is er altijd druk van iemand, zodat ze niet het veld over kunnen steken.”

De Roon erkent dat Oranje ‘niet groots’ speelde. “Iedereen wil swingend voetbal spelen en winnen, maar zo is het niet altijd. Ik denk dat het op een toernooi heel moeilijk is om goed te spelen. Het is niet dat je al vier of vijf maanden bezig bent geweest om een bepaald systeem te oefenen, zoals bij je club. Ik denk dat interlandvoetbal in dat opzicht altijd wat minder is.”

Begrijp jij deze uitverkiezing?

  • Ja
  • Nee
120+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie